Hírek

A felnőtt csapattal kapcsolatos összes írás

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: biga » 2012.10.14. 08:32

Tam Zolinak igaza van. ;)
biga
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2012.10.10. 19:33

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: TamZoli » 2012.10.14. 07:13

péter szabó zoltán írta:Ez a fórum igen bonyolult számomra, le kell egyszerűsíteni, mint a régit.Ezért van ilyen kevés hozzászólás!!! Miért kell regisztrálni, ha valaki el akarja olvasni? Ez hülyeség!Nyugi Zoli! :lol: :lol: :lol:
TamZoli
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2012.09.26. 07:46

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: péter szabó zoltán » 2012.10.13. 22:17

Ez a fórum igen bonyolult számomra, le kell egyszerűsíteni, mint a régit.Ezért van ilyen kevés hozzászólás!!! Miért kell regisztrálni, ha valaki el akarja olvasni? Ez hülyeség!
péter szabó zoltán
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.09.28. 09:17

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: Beállós » 2012.10.13. 22:09

Valami nagy baj lehet a csapatnál, mert ma nem sikerült 31 gólt dobni ...
Beállós
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2012.10.10. 07:56

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: TamZoli » 2012.10.13. 21:50

Gratulálok a győzelemhez, HAJRÁ KOMLÓ! 8-)
TamZoli
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2012.09.26. 07:46

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: admin » 2012.10.13. 20:00

Kettős győzelem a Bakonyban

Két éve még oda-vissza vertük A Várpalotát (ott 32-31-re, itthon 34-28-ra), s akkor a KBSK a 4., a palotaiak a 8. helyen végeztek. A 2011/12-es évre igencsak megerősödött a bakonyi együttes. Hazai pályán 32-25-re verték Papp László csapatát, míg Komlón - óriási csatában - 29-27-es TomTrans-siker született, a bajnoki tabellán pedig mindkét gárda 30 ponttal állt, a mieink a 4., a Palota az 5. helyen ért célba. Mindezek tudatában, no meg ismerve a bányász-szívet, akaratot, a találkozót megelőzően senki sem vonta kétségbe, hogy Várpalotán hatalmas csata lesz szombaton este. Nos, a két szurkológárda remek hangulatot varázsolt a csarnokba, a színvonal, az iram, a küzdelem is megfelelt a várakozásoknak, a találkozó végén azonban a kisebb létszámú komlói delegáció volt boldogabb - merthogy vendég-siker született.

Ahogyan az az előző bajnokságban számos alkalommal megesett, ezúttal is Péter Szabó Dávid nyitotta a gólok sorát. Ekkor azonban még nem sokan gondolták azt a palotai arénában, hogy a vendégcsapat "rajt-cél" győzelmet arat. Pedig ez történt... Öt percnyi játék után már megnyugtató előnyhöz jutottak Kilvingerék (1-4), s a két csapat közti különbség az idő múlásával tovább nőtt. (10.perc: 2-6, 15.p.: 4-8, 20. p.: 5-11). A TomTrans mestere szerint ez a magabiztos menetelés több dolognak volt köszönhető. Fegyelmezetten, jól védekezett a csapat, ehhez társult egy kiváló kapusteljesítmény, valamint a türelmes, intelligens és kreatív támadójáték. Így együtt ez azt jelenthette, hogy már a szünetig eldőlni látszott a két pont sorsa.
De más a látszat és más a valóság! A várpalotai játékosoknak is bányász-szívük van ugyanis, s őket is űzte-hajtotta a fantasztikus szurkolótáboruk. A második játékrészben aztán szépen, lassan elkezdtek felzárkózni. A 35.percben még hat (11-17), ötperccel később már csak öt (13-18) volt a komlói előny, s még ez is tovább csökkent négyre. Papp László azonban ekkor Mészárost küldte be a fáradni látszó selymes helyére - s ez remek húzásnak bizonyult! Mészi beállása után ugyanis alig tudtak a komlói kapuba találni a hazaiak, így az 50.percre már 18-26-ot mutatott az eredményjelző, öt perccel a vége előtt pedig már majdnem megvolt a "tíz közte" (19-28). Huszáros hajrával ugyan csökkenteni tudta a vereség arányát a Várpalota, de a két pont sorsa egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.

JEGYZŐKÖNYV: Várpalotai Bányász SK - Komlói BSK-TomTrans 23-29 (8-15) Várpalota, 500 néző Vezette: Hargitai II., Palkovics
Kiállítások: 12 ill. 10 perc 7 méteresek: 1/1 ill. 9/6
Komló: SELYMES - Győri 3, KILVINGER 6, PÉTER SZABÓ 6/2, NAGY Z. 2, SZAPPANOS 8/4, Wéber 3 Csere: MÉSZÁROS (k), GÁSZ 1, Liptai, Chalupa Edző: Papp László - Ma mi vagyunk a boldogabb bányászok - értékelte a mester látottakat és az eredményt.

Hogy teljes legyen a komlói öröm, arról a Kollai Tamás vezette junior gárda gondoskodott. A TomTrans KISS B. - Hoffmann, HIDASI (14), LAUFER (5), PANDURICS A. (4), DÉNES (6), Musitz összeállításban kezdett, s a felnőttekhez hasonlóan már a szünetig "lerendezték" a két pont sorsát (8-14 volt az állás ekkor). Szintén a nagyok találkozójának forgatókönyve szerint alakult a második játékrész, melynek utolsó tíz percében sikerült a hazaiaknak némiképp felzárkózni, elkerülve ezzel a nagyarányú vereséget, de a vége így is 25-30 lett. A meccs folyamán játéklehetőséget kapott az edzőtől Szabó G. Nagy G. és Bősz G. is. Kollai Tamás: - Ötven percnyi remek játékkal eldöntöttük a találkozót.

Igaz, hogy a forduló valamennyi mai mérkőzését a Várpalota-Komló találkozóval egy időben kezdték, ám arról a három meccsről pillanatnyilag semmi hír nincs. A KBSK-TomTrans győzelme okán azonban ez most nem is olyan sürgős nekünk, hisz a második helyet ezzel a sikerrel megtartotta a komlói csapat, s ezt a jövő héten is megőrizhetjük, hisz október 20-án a csoport egyik legszerényebb képességű gárdája, a Siklós lesz a vendég Komlón.
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2012.09.22. 13:05

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: admin » 2012.10.12. 17:09

Érdekes forduló következik - számolgassunk kicsit.

Érdekesen alakulnak a dolgok a bajnokságban, hisz a páratlan számú résztvevő miatt egy csapat minden fordulóban szabadnapos. A KBSK-TomTrans már túl van ezen, most hétvégén a Százhalombatta pihenhet egy kicsit. Komlói szempontból ez azért érdekes, mert a Duna-parti gárda még annak ellenére is megelőzheti Papp László együttesét, hogy pályára sem lép! Ehhez csak annyi kell(ene) az Ő szempontjukból, hogy a Komló minimum 5 gólos vereséget szenvedjen Várpalotán. Ennél kisebb arányú KBSK-vereség, döntetlen, vagy komlói győzelem esetén marad a második a Papp-legénység.
De azért a számtan-órának még nincs vége! Mert a tabellán ott van a komlóiak üldözői közt a négy mérkőzésen 6 pontot szerzett Alba Regia, akik ebben a fordulóban Szentendrére látogatnak. A Duna-parti együttes 4 forduló során 4 pontot gyűjtött, a gólkülönbsége +3, míg a fehérváriaké + 10. Mit jelent ez nekünk? Ha az eredmény X, akkor semmit! Ha mi kikapunk Palotán, akkor a két gárda bármelyike elénk kerülhet - ha megfelelő arányban nyer.
Szintén 4 pontos a forduló további két szereplője, a Tata és a Dabas. Mindkét együttes 4-4 meccsen van túl, a tataiak +2, a dabasiak +6 gólkülönbséggel. A képlet hasonló az előző párosításhoz: Ha bármelyikük annyival nyer, hogy gólkülönbsége jobb lesz, mint a TomTrans-é, elénk kerülhetnek. De azért van itt egy nagyon fontos körülmény, amit - szerintem - nem lehet, nem szabad figyelmen kívül hagyni! Ez pedig nem más, mint az, hogy Várpalotán a Komló is ott lesz a pályán. És a komlói játékosok is tisztában vannak azzal, mennyire fontos számukra ez a találkozó.
Összefoglalva az eddig leírtakat, NINCS MÁS HÁTRA, MINT ELŐRE! Szombaton Várpalotán küzdeni, hajtani kell - és NYERNI! És akkor az eddigi matek azonnal értelmetlenné válik.
U.i.: A SZESE az újonc Siklóst fogadja, s azon a meccsen a két pont sorsa nem, legfeljebb a gólkülönbség lehet kérdéses. Emiatt nem latolgattuk a listavezetői hely sorsát - legalábbis ebben a fordulóban. Reméljük, később ez még aktuális lehet!
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2012.09.22. 13:05

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: csabi » 2012.10.05. 09:52

MAGYAR KUPA legjobb 16 közé jutásért

Leendő kupaellenfelünk az Egerszegi Kézilabda Egyesület. Eddig még nem játszott egymással a két csapat. Néhány érdekesség ellenfelünkről:

Honlapjuk: http://egerszegikezi.uw.hu/, ahonnan szemezgettünk néhány információt:
2009-ben írták az újonnan alakuló egyesületről:
Új klub van születőben, illetve ma már bejegyzett egyesületként, konkrét tervekkel és elképzelésekkel készül először még a megyei bajnokság küzdelmeire az Egerszegi Kézilabda Klub.

Annak ellenére, hogy a kézilabda a csapatsportágak közül az egyik legnépszerűbb és legeredményesebb idehaza, Zala megye napjainkban jórészt inkább a múltbeli sikerei okán kerül szóba. Ettől függetlenül Zalában természetesen még él a kézilabdasport, s bár élvonalbeli együttes nélkül, de az NB-s és alacsonyabb osztályokban is képviselik megyénket csapataink. Éppen ezért a hír örömteli: a megyeszékhelyen is eldöntötték páran, hogy csatlakoznak a bajnoki küzdelmekhez. A nemrég alakult Egerszegi Kézilabda Klub elnökségi tagja, egyben a szervezésben is főszerepet vállalt
Jáger Gergő nyilatkozta:
- Utoljára az NKK Zalaegerszeg NB II-es női együttese játszott egerszegi csapatként szervezett bajnokságban, ám a csapat később szüneteltette tevékenységét, a lányok pedig más klubokhoz igazoltak - mondta Jáger Gergő. - Az Apáczai ÁMK-ban viszont az utánpótlás korosztály tovább folytatta az edzéseket Fenyvesi József irányításával. A lányokban fogalmazódott meg, hogy újra össze kellene hozni Egerszegen egy csapatot. Közben a férfi vonalról is ugyanilyen igény lépett fel. S amikor megtudtuk, hogy létezik egy fiatalokból álló társaság, amely hobbiból, viszont rendszeresen kézilabdázik, velük is felvettük a kapcsolatot.
A szavakat és ötleteket tettek követték: tavasszal elkezdődtek az edzések Tamás Tamás tréner irányításával, s mikorra hivatalosan is bejegyzésre került az Egerszegi KK, jöhettek a konkrét elképzelések.
- Szeptembertől a lányok és a fiúk is indulnak a Zala és Veszprém megyei összevont bajnokságban - folytatta Jáger Gergő. - Az a tervünk, hogy a nők egy-két éven belül ismét az NB-s bajnokságban szerepeljenek, a fiúknál talán ez több időt vesz igénybe. A legfontosabbnak viszont azt tartjuk, hogy az utánpótlásbázisunkat folyamatosan fejlesszük. Vannak vidéki bázisok a környező településeken, s úgy tervezzük, hogy a szeptemberben kezdődő tanévben akár kisebb csoportokat is létrehozhatunk már.
Legutolsó mérkőzésük jegyzőkönyve az internetes fórumukon:
Egerszegi KK – Zalaszentgrót
26 : 22 (14 : 8)
Játékvezetők : Akácsos - Nagyvizeli
EKK : Vigocki D. (1), Szili P. (1), Galambos E. (4), Horváth A., Kocza Bálint (1), Hajba O. (2), Kocza Balázs (3), Banics B. (2), Berta L. (5), Egyed P. (7)
2 perc : 7
Hétméteres : 1/1
Zalaszentgrót : Tóth Cs., Balogh A. (1), Bajczik T. (3), Rákos L., Kósa J., Székely D. (6), Varga N., Osbát N., Nagy B. (2), Tanai A. (2), Répási R. (6), Szücs A. (2)
2 perc : 4
Hétméteres : 4/4
Továbbá sikeres pályázatot nyújtott be a 2012-2013 évi TAO pályázat címen.
Az elnyert összeg: 2 700 000Ft
Látható, hogy egy fiatal egyesület vendégei lehetünk, akik nagyon szeretik a kézilabdát, azonban nem lehet kérdés a továbbjutásunk.
csabi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.09.25. 09:23

Re: Hírek

HozzászólásSzerző: admin » 2012.10.04. 12:35

A fórumban való tájékozódáshoz szükséges részletes leírás megtalálható a jobb felső részben található GYIK (gyakran ismételt kérdések link alatt)

A fórumban megváltoztattuk a hozzászólások sorrendjét, a mai naptól az utolsó hozzászólás mindig legelöl olvasható! ;)
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2012.09.22. 13:05

Hírek

HozzászólásSzerző: admin » 2012.09.27. 14:45

A hétvégén kivételesen pénteken játszik csapatunk!

A hétvégén kivételesen pénteken játszik csapatunk, az ellenfél az NB I-ben legutóbb bronzérmet szerzett Balatonfüred második csapata lesz. A hazai csapat újonc ebben az osztályban, a hírek szerint sok tehetséges, junior válogatott játékos alkotja a keretét, és ahogy a Szentendre elleni mérkőzés értékelésében Papp László már említette, nem tudhatjuk, hogy az első csapatból hányan játszanak vissza. Nekünk igen nehéz a heti felkészülés, a hétfői pihenő nap után kedden szembesült a szakmai stáb, hogy Paic Robi sérülése súlyosnak tűnik, ő ma Székesfehérváron van vizsgálaton. Szintén sérült Szappanos Gergely, akit (a MECSEKNET TV-ben jól látható lassítva, ahogy) szándékosan, brutálisan könyökkel kiütött szentendrei ellenfele. Sérülését több öltéssel kellett összevarrni. Mellettük még Liptai Jani lázasodott be. Reméljük a pénteken 13.30-kor induló csapatbuszról többen már nem fognak hiányozni. Addig is ma 16.30-tól, holnap 17.00 órától edzünk.
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2012.09.22. 13:05

Előző

Vissza: Felnőtt csapat 2012

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron