Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
 
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető

JÚL 30   Jelentős változások történtek a csapatnál a nyári szünetben. Mint arról korábban beszámoltunk, a játékoskeret is átalakult, de változott az edző személye is. A Szövetség döntése alapján már csak megfelelő licenccel rendelkező szakember végezhet edzői munkát az NBI/B-ben, Papp László nem folytathatja eddigi tevékenységét. Helyére Farkas Attila érkezett, aki tegnap (július 29-én) már meg is tartotta az első edzést a játékosoknak.
 
 

   A kézilabdában járatosak számára nem ismeretlen az 51 éves matematika-testnevelés szakos tanár neve, hisz játékosként és edzőként is sokat tett már a sportágért. Azok kedvéért, akik mégsem tudják, ki is Farkas Attila, most röviden összefoglaljuk eddigi pályáját. Pécsett, a Komarov Gimnáziumban ismerkedett meg a kézilabdával, játékos-pályafutását azonban a vártnál hamarabb kellett befejeznie - sérülések miatt. Ugyancsak a baranyai megyeszékhelyen végezte el a főiskolát, majd Gyönkre került, s tanári munkája mellett ott kezdett el edzősködni. 
   Amikor arról kérdeztem, mennyire ismeri a komlói csapatot, kissé meglepő választ adott. Mint mondta, egyebek mellett Kilvinger, Liptai is volt korábban a játékosa, s most "Kopasz" lesz a segítője az edzői munkában, akire azonban - amennyiben derékbántalmai engedik - játékosként is számít majd. De elődjével, ...

TeljesJÚL 11
közzétette admin  július 11, 2013 12:53  HírekHírek a komlói kézilabda szakosztályról!A Komló Sport KFT kézilabda szakosztálynál több változás is történt a nyáron:
 
1. Az eddigi vezetőedzőt, Papp Lászlót Farkas Attila EHF mesteredző váltja a kispadon. A Magyar Kézilabda Szövetség szabályzata szerint csak az előírásoknak mindenben megfelelő képesítéssel rendelkező személy láthat el vezetőedzői, edzői feladatokat. Mivel Papp László még nem rendelkezik az NB I/B osztályban előírt képesítéssel, helyét a gyönki szakember veszi át. Farkas Attilának nem ismeretlen a komlói közeg, hiszen Kilvinger Bálint, Balogh Viktor, Papp István, Liptai János és a korábbi játékosunk Ányos József nevelőedzője is volt, továbbá több mérkőzésen is jelen volt nézőként. Farkas Attila a civil életben testnevelő tanár, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerzett szakedzői képesítést. A szakembert edzőként Kilvinger Bálint segíti, aki ha sérülése rendbe jön, játékosként is rendelkezésére áll az új edzőnek. A szakosztály továbbra is számít Papp László munkájára és tudására, valamint bízunk benne, minél előbb sikerül a szükséges licenszeket megszerezni a volt mesternek. Ehhez minden segítséget megadunk neki.


2. Játékos keretben is történtek változások. Kupi Szabolcs Svájcba távozott. Régi új játékos Oszlár Péter és Gász Péter. A tavalyi keretből ...

TeljesMÁJ 25
közzétette admin  május 25, 2013 20:09  Hírek   Minden jó, ha jó a vége: Tata - KBSK 23-28
 
 
   Igazán nagy tétje már nem volt a mai, Tata elleni mérkőzésnek, ezért is gondolták néhányan, hogy a TomTrans sima vereséget szenved a vizek városában. Tatán ugyanis a most véget érő bajnokságban csupán három gárda, a Százhalombatta, a SZESE és a Balatonfüred II. tudott nyerni. Vagyis az első, a második és a negyedik helyezett csapat. Ma viszont bővült ez a névsor, hisz a KBSK is győztesen távozott Tatáról - s ezzel megszerezte az ötödik helyet.
  Nem sokat "vacakoltak" a csapatok, hamar egymásnak esett a két gárda, így 5 prcnyi játék után már hét gólt láthatott a publikum (4-3). Sajnos, a következő öt perces etap a hazaiaknak sikerült jobban, Papp László együttese ebben az időszakban gólképtelennek bizonyult (7-3).Ezután viszont fordult a kocka: a félidő közepére felzárkóztak egy gólnyira Győriék (7-6), de a fordítás  - ekkor még - nem sikerült. Harcolt, küzdött a KBSK-TomTrans, de öt perccel a pihenő előtt még mindig a hazaik vezettek (11-10), s egy gólos előnnyel is ők vonulhattak az öltözőbe 30 percnyi játék után.
  A második játékrész ...

TeljesMÁJ 18
közzétette admin  május 18, 2013 19:44  Hírek "Fél csapattal" nincs esély: KBSK-Dabas 29-32
 
 
 
  Szombaton délután még sok KBSK-hívő bizakodott abban, hogy a Dabas legyőzhető, s a siker birtokában Tatán is előfordulhat bármi. Nos, estére fel kellett ébredniük az álmodozóknak! A Pest-megyei gárda ugyanis győzelemmel távozott Komlóról - s ezzel elszálltak a TomTrans negyedik helyéhez fűzött remények is. Sajnos, ezen a mérkőzésen is - ahogyan a bajnokság során már oly sokszor - az döntött, hogy melyik együttes rendelkezik hosszabb kispaddal...És ez (megint) nem a KBSK volt!
  Azok, akik kicsit később léptek be a Sportcsarnok belső ajtóin, máris három gólról maradtak le! A találkozó első percében ugyanis Győri kétszer, míg a dabasi "gólvágó" Himer egyszer volt eredményes, így 60 másodperc alatt 3 gól született. Aztán a folytatás másra sikeredett: öt percen át egyik csapat sem tudott betalálni a másik kapujába (6.perc: 2-1), majd újabb gyors gólváltás következett (7.p.: 3-2). Úgy tűnt, a TomTrans magához ragadja az irányítást, s növeli előnyét (8.p.: 5-2), de a vendégek gólokkal jelezték, hogy nem feltartott kézzel érkeztek Komlóra (11.perc: 6-5). Amikor a 13.percben megint 3 gól volt a különbség (8-5), az örök optimista komlói ...

TeljesMÁJ 12
közzétette admin  május 12, 2013 20:38  Hírek Nem biztos, hogy negyedszer is sikerül negyediknek lenni
 
 
  Érdekesen alakult a KBSK helyezése azóta, hogy a csapat a 2008/2009-es bajnokság végén kiesett az NB I-ből. A második vonalban az elmúlt három évben mindig a 4.helyen végzett a csapat. A 2009/10-es pontvadászatban még 14 gárda küzdött az NB I/B Nyugati csoportjában, s ekkor 32 pontot szerezve volt negyedik a Komló. Abban az évben a 3. helyezettnek 35, az ötödiknek 31 pontja volt a bajnokság végén. 
  Az elmúlt két esztendőben is negyedik volt Papp László együttese. Ezekben a bajnoki években - akárcsak idén - 13 csapat versengett, s a KBSK 2010/11-ben 31, 2011/12-ben pedig 34 pontot gyűjtve lett negyedik. Míg két éve a harmadik  helyezettnek 33, az ötödiknek 28 pontja volt a záráskor, tavaly a 3. Várpalota is 34 pontos volt, az 5. Batta pedig 31 pontra volt képes.
  Már csak két forduló van hátra a jelenlegi bajnokságból, de pillanatnyilag elég nehéznek tűnik az újabb negyedik helyezés elérése. A legutóbbi fordulóban ugyanis Veszprémben kikapott a listavezető SZESE, ám az ő első helyük már nincs veszélyben. Mivel a Dabas magabiztosan verte otthon ...

Teljes
[prev] 1 ... 88 89 90 [91] 92 93 94 ... 109 [next]451-455 of 544
RSS