Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
 
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető

MÁR 19
közzétette admin  március 19, 2017 6:26  HírekGYŐZELEM GYÖNGYÖSÖN – TÁVOLODIK A KIESŐZÓNA


Ismét megvillantotta oroszlánkörmeit kézilabdacsapatunk. Kiélezett meccsen – Jerković 10 góljával – szereztünk két pontot a kiesés ellen menekülő Gyöngyös otthonában. Fotó: Péter Szabó Zoltán

 Marković, Gebhardt, Nagy Zoli és Wéber is hiányzott Kilvinger Bálint keretéből a Gyöngyös elleni találkozón, amely hazai pályán, három egy góllal elvesztett mérkőzést követően szerette volna megszerezni első tavaszi győzelmét. Jerković köszönt be először az összecsapáson, ami meghatározta az első félidő menetét. Ugyanis az első 30 percben többnyire nálunk volt a vezetés. A hazaiaknak mindössze egyenlítésre futotta, igaz utoljára jókor, hiszen Loncar góljával döntetlennel fordultak a csapatok.

A 31. percben szerezte meg először a vezetést a Gyöngyös. Reznicek hetesből vette be kapunkat. Ez a motívum egészen 21-20-ig jellemezte a találkozót. Ezt követően a támadásban is eredményes Pribanić két góljával kettő, Jerković találatával, hárommal is elhúztunk. A hazaiaknál Holló váltotta a fáradt Hudákot. A kapusnak is köszönhetően a Gyöngyös félelmetes sorozatot produkált, zsinórban négy gólt lőttek, amivel utoljára még egyszer átvették a vezetést. (25-24). Három perccel a vége előtt a két gólfelelős Obradović és Jerković azonban ismét betalált. A hazaiak büntetőt és ziccert is ...


TeljesMÁR 12
közzétette admin  március 12, 2017 21:05  HírekCSAK A VÉGJÁTÉKBAN MORZSOLTA FEL ERŐNKET A MOL-PICK SZEGED


Parádés mérkőzésen ötven percig állt a zászló a Komlónak. A fáradtan mozgó Szeged csak a végjátékban biztosította be győzelmét.

Jó mérkőzésre volt kilátás a MOL-PICK Szeged vendégjátékán, hiszen az alföldi gárda a Löwen legyőzését követően érkezett Komlóra, míg a hazaiak a Tatabánya elleni döntetlen ízével fogadhatták „csúcskategóriás” ellenfelüket.

A pénteki edzésen megsérült Marković, a porcműtét előtt álló Gebhardt, valamint Szögi nélkül pályára lépő együttesünk remekül kezdte a mérkőzést.

(Mindig az a legerősebb csapat, amelyik pályára lép. Annak külön örülök, hogy kaptam egy visszajelzést arról, hogy akik eddig kevesebbet szerepeltek, be tudtak szállni a játékba. Ez fontos azokon a mérkőzéseken, amelyek következnek, amikor jóval nagyobb lesz a nyomás rajtunk a győzelmi kényszer miatt. Ebből kell erőt meríteni azoknak, aki jól szálltak be, hogy a számunkra rangadónak számító meccseken is a csapat segítségére tudjanak lenni – mondta Kilvinger Bálint a hiányzókkal kapcsolatban.)

A már-már menetrendszerű Pribanić-gólra Zubai révén válaszoltak a vendégek, de a rendkívül motiváltan játszó kék-fehérek rendre betalálta Kastelić kapujába. A legnagyobb kedvvel Antonio Pribanić vetette bele magát a küzdelembe, aki talán volt csapatának bizonyítandó, rendszeresen borsot ...


TeljesMÁR 11Komlói edzőknek tartott előadást Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója


A Komló Sport Kft. meghívására látogatott Komlóra Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) januártól kinevezett szakmai igazgatója.

A villámlátogatás során a Dunaferr női csapatával Bajnokok Ligáját nyert mesteredző Szigeti Szabolcs ügyvezetőtől és Keszthelyi Zoltán szakosztályvezetőtől tájékozódott a helyi viszonyokról, majd találkozott a komlói csapatoknál működő edzőkkel.

A megbeszélésen az a sportágfejlesztési koncepció került terítékre, amely hosszú távon pozicionálná előnyösebb helyzetbe a magyar kézilabdát. A kidolgozott tematika a kézilabdázás szinte valamennyi területét – az utánpótlásképzést, az edzőképzést, az utánpótlás- és a felnőttek versenyrendszerének átalakítását, sőt még a TAO-pályázati feltételeket is érinti – a fiatalok képzésének tekintetében bőséges gyakorlati anyaggal.

Zsiga Gyula a szakmai elképzelések mellett tájékoztatta az edzőket a versenyrendszer átalakításáról, a korosztályok határainak módosulásáról. Az NB I-es csapatokat érinti, hogy a tervek szerint megszűnne a Magyar Kupa négyes döntőjének rendszere, helyette egy semleges helyszínen lejátszott összecsapás zárná a sorozatot. Az EK és BL-induló csapatok kivételével minden NB I-es klub számára kötelező lesz a Liga Kupa-indulás, amely találkozókon csak két külföldi játékos szerepelhet. A bajnokságban egyelőre marad a csapatonkénti 5 légiós, de későbbi cél ...


TeljesMÁR 4
közzétette admin  március 04, 2017 14:22  HírekAZ ÉV BRAVÚRJA: A KOMLÓ PONTOT SZERZETT TATABÁNYÁN


Illusztris társaságba kerültek kézilabdázóink. A tatabányai katlanban a Veszprémen és a Szegeden kívül csak a Komló tudott pontot szerezni. Fotó: Markovic gólja egy pontot ért (archív)

Már az első támadásból gólt szerzett a hazai bányászcsapat. Hamar egyenlítettünk: ahogy a Balatonfüred ellen is, Pribanić lőtte első gólunkat. Ezt követően a hazaiak 4 góllal is megléptek csapatunktól. (8-4) A 14. perctől azonban egy termékeny időszak következett számunkra. Obradović, Gebhardt, Marković és Katzirz góljaival döntetlenre zárkóztunk, sőt a 26. (10-11) és a 29. percben (11-12)  is nálunk volt a vezetés. Az utolsó percben a hazaiak fordítottak: Sipos és Vujovic góljával tatabányai előnnyel térhettek pihenőre a csapatok. (13-12)

A második játékrész első 15 perce is a Tatabányáé volt, azonban két gólnál többel egyszer sem tudott elhúzni tőlünk. Ez vélhetően felőrölte a hazaiak erejét, mert ettől kezdve Markovićék irányították a találkozót. Előbb két góllal, majd Antonio Pribanić két találatával négy góllal is elhúztunk. (21-25)

Mozgósította minden erejét a Tatabánya. Szöllősi Balázs négyszer is bevette kapunkat, amivel ismét megszerezték a vezetést. (27-26)  Nyolc másodperccel a vége előtt Jerkovć húzta le a labdát ...


TeljesFEB 27
közzétette admin  február 27, 2017 14:32  HírekKÉZILABDA NB I.: ELMARADTUNK A VÁRAKOZÁSTÓL – A FÜRED ELVITTE MINDKÉT PONTOT


Sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült a Balatonfüred fölé nőni. Elvitte mindkét pontot Komlóról a Balaton-parti gárda. Fotó: Czeti Ádám

Remekül indult – a héten igazolt beállós – Antonio Pribanić a bemutatkozása a Sport36 mezében. Hiszen az első percben betalált Fazekas Nándor kapujába. Sőt emberelőnyt is kiharcolt: Keményt már a 4. percben kiállították róla a játékvezetők. Ezt követően egy újabb horvát találat következett; Jerković kétgólosra növelte az előnyünket. Ötperces balatonfüredi gólcsend után Győri Mátyás talált be kapunkba, ami viszont számunkra hozott huzamosabb góltalanságot. 3-2-es vendégvezetés után Marković csak a 10. percben egyenlített büntetőből.

Támadásban mindkét csapat több hibát is elkövetett, így nem tudtak egymás elől meglógni a felek. 8-8 után azonban – egy Fazekas – Ristanović kapuscserét követően a Füred – elhalványuló támadójátékunknak is köszönhetően – egy 6-1-es etapot produkált, ami meghatározta a szünet hangulatát. Érdekesség, hogy az utolsó 10 másodpercben két gól is esett: előbb Gábori lőtt szélről gólt kapunkba, majd a gyors visszatámadásból Marković lepte meg az idejekorán leálló vendégvédelmet. (11-14)

Ez a hetes kimaradt

A második 30 perc gyors Petrovski ...


Teljes
[prev] 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 78 [next]21-25 of 387