A Sport36-Komló – Eger (32-27) mérkőzés főszereplői mondták:

Tóth Edmond, az Eger vezetőedzője: „Az első félidő jól sikerült, amit elterveztünk, a gyors kontrajátékból sok gólt tudtunk lőni. Ezzel lehetett esélyünk, hiszen tudtuk, jó védekezése van a Komlónak, nekünk ezzel az állománnyal, nem sok esélyünk van. Az első félidőben ez működött – igaz kapusunknak rengeteg jó védése volt. Fel kell nőni a feladathoz, mert a második félidőben hitetlenül jöttünk ki a pályára, nem tudtuk beletenni azt a kis pluszt, hogy meccsben maradjunk. Ekkor ellenfelünk már jól játszott, magabiztos volt, jobban tudták forgatni a csapatot. Közé tudták tenni azt a különbséget, amivel sima győzelmet arattak.”

Balogh Tibor az Eger kapuvédője: „Úgy jöttünk ide, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Bármilyen csapat jön Komlóra, itt mindenki megszenved. Az első félidőben úgy éreztem, hogy mindenki nagyon agresszív, nagyon akar. A második félidőben éppen ebből az agresszivitásból vettünk vissza, amit a Komló kihasznált. Pozitívan gondolkodom, úgy érzem napról napra jövünk előre. És ez jól fog elsülni a jövőben. Rédei István kiesése törés volt, mert nagy pluszt jelent számunkra védekezésben.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, de Balogh Tibor jól védett. Az Eger a hiányzóit jól kompenzálta, és a kihagyott helyzeteink miatt kicsit bizonytalanabbak lettünk. A második félidőben kijött a különbség, többet tudtunk cserélni, gyorsabb tempót tudtunk játszani, jobban kihasználtuk a helyzeteket, ezzel felőröltük az ellenfelet. Az első meccsek mindig nehezek, különösen akkor, amikor ilyen régen játszottunk bajnoki mérkőzést. Rövidesen jön az újabb megmérettetés, az első lépést viszont már megtettük.”

Granic Ante, a Sport36 kapuvédője: „Sok kérdés merült fel bennem a mérkőzés előtt, hogy több hónap után milyen teljesítményt nyújtunk. De boldog vagyok, hogy visszaigazolódott az eddigi sok munka. Nincs idő sokat pihenni, szerdán utazunk Orosházára, remélem sikerrel vívjuk meg a mérkőzést.”

komloiujsag.hu