Mint ismert, koronavírus-érintettség miatt elhalasztották a Sport36-Komló – Grundfos Tatabánya NBI-es bajnoki kézilabda-mérkőzést. Az üggyel kapcsolatban a Komló Sport kft. vezetése közleményt adott ki, melyet az alábbiakban olvashatnak.

Közlemény!

A Sport36-Komló – Eger mérkőzést követően a vendégcsapat játékosai közül többen megbetegedtek, és pozitív COVID-tesztet produkáltak. Ezúttal is jobbulást és kitartást kívánunk nekik!

Ezt követően a csapat érintett 16 játékosa és edzői házi karanténba kerültek. Elvégeztettük saját költségünkön a PCR tesztet, mely öt játékos esetében pozitív lett. A klub valamennyi előírást és egészségügyi protokollt betartott, jelentési kötelezettségének eleget tett.

A játékosok hetek óta elkülönítetten élnek, edzéseik után folyamatos fertőtlenítés volt, így a Sportközpont biztonságosan látogatható. A maszkban lévő kollégák védettek voltak, így szerencsére a sportolókon kívül más érintett nincs.

A sportolóink továbbra is hatósági karanténban vannak. Egészségügyi felügyeletüket, ellátásukat a klub nem érintett munkatársai igyekeznek a legjobb szinten biztosítani.

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a vírus tényleg jelen van, a tünetek 6-7 nap után jelentek meg egy két játékosnál, mint íz és szaglás vesztés, hőemelkedés, torokfájás, gyengeség! A folyamatos napi vizsgálatok, tünetmentesség után is fertőződhettek.

Kérünk mindenkit vigyázzon magára és környezetére!

A teljes keret két 48 óra különbséggel elvégzett negatív teszt követően kerülhet ki a karantén alól!

Mivel fennállt már a gyanú, ezért kértük a Tatabánya mérkőzés halasztását, és értesítettük az Orosháza, valamint FTC csapatait, hogy a további fertőzést már elkerüljük.

Köszönet valamennyi munkatársnak, akik példásan helytálltak a helyzetben, köszönjük Telekom Veszprém, az MKSZ, Gyöngyös segítségét, Balatonfüred, Tatabánya, Csurgó, FTC együttérzését és támogatását!

Mivel sportolóink közöttünk élnek, piros lap kerül az ajtókra, és a rendőrség is ellenőrzi őket. Kérjük a megértést, ők erről nem tehetnek, ne bántsák őket! Köszönjük!