Nyögvenyelős első félidő után hengereltek Zobecék (képünkön). A horvát átlövő a győztes nyitányon 10 alkalommal vette be a vendég egriek kapuját.

Kézilabdaünneppel vette kezdetét a 2020/21-es szezon Komlón.  A 70. bányásznap tiszteletére lejátszott Bányászhimnusz adott körítést a Bundesligát megjárt 95-szörös válogatott átlövő, Katzirz Dávid – a szurkolók fantasztikus koreográfiájával feledhetetlenné tett – búcsúztatásához. A Sport36 korábbi kapitányát vastaps kísérte le a pályáról, aki a könnyeivel küzdve mondott köszönetet a komlói kézilabdabarátoknak:

„Borzasztóan elérzékenyültem. Az jutott eszembe, hogy pályafutásom során nagyon sok szép emléket köszönhetek a kézilabdának, de az biztos, hogy ez a mai este életem végéig velem lesz.”

Már az első labdaérintésével kicsalta a tapsot Ante Granic a szurkolóktól, igaz a kipattanóból a vendégek szereztek vezetést. Az követően hálóőrünk szinte önkívületi állapotban védte kapunkat, aminek eredményeként két góllal megléptünk a fiatal, gyorsléptű egriektől.

Sorozatban kihagyott ziccereink miatt azonban visszazárkóztak Machacék. A piros hetes mindent vitt ebben az időszakban, rendre megtalálták a vendégek labdával a beállót a falban.

Kilvinger Bálint – jó 5 perccel korábban a szokottnál – kikérte első idejét, de még ő sem tudta megakadályozni, hogy az Eger utoljára a mérkőzés folyamán átvegye a vezetést. (9-10)

Vaskó 3 gólt is szerzett, kevésen múlott, hogy nálunk legyen az előny a szünetben, de a Veszprémtől kölcsönzött Lev Szuharev egálra hozta fel az Egert. Üröm volt örömében, hogy a gól után a levegőbe csapva leütötte saját csapattársát, Tóth Rajmondot, aki a szünetben is ápolni kellett.

Állórajtot vettünk a második félidő elején. Takács, Jerkovic és Zobec zsinórban öt gólt szerzett (18-13), amire Lezákék még tudtak válaszolni (19-16).

Rédei leütötte Sunajkot, amiért piros lapot kapott. Talán az ő kiválásának is köszönhető, hogy azt követően már 9 gólosra is felduzzadt előnyünk. (29-20)

A végén elszórtunk néhány labdát, így Tóth Edmond együttese kozmetikázni tudta az eredményt.

A találkozón egyértelműen Bruno-Vili Zobec és Granic Ante (50%-os mutatóval) nyújtotta a legjobb teljesítményt, amivel öt és fél hónap után győztes mérkőzésen térhettünk vissza az NBI világába.

K&H Kézilabda Liga 1. forduló:

Sport36-Komló – SBS-Eger 32:27 (13-13)

Komló, Városi Sportközpont 500 néző V: Bócz, Wiedemann

KOMLÓ: GRANIC 1 – Vaskó 4, ZOBEC 10/1, Balázs (C), JERKOVIC 6, Grünfelder 1, Csomor 1. Csere: Djurdevic (k), Takács 5/2, Oláh T. 1, Jóga, Sunajko 3, Hoffmann, Kovácsevics. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

EGER: BALOGH T. – Lezák 4/2, Szuharev 5, Tóth 3, MACHAC 7, Schmid 2, Holdosi 3. Csere: Moscoso (k) Rédei, Száva 1, Kovács Márk 2, Tóvizi, Mándy. Vezetőedző: Tóth Edmond

Hétméteresek: 3/3 illetve 3/3 Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc

 A mérkőzés alakulása: 5.p 2-2 15.p 8-7 25.p 10-10 35.p 18-13 45.p 24-18 55.p 30-23

komloiujsag.hu