Száznégy kézilabda nélküli napot követően tarthatott újra edzést a Kilvinger Bálint – Péter Szabó Dávid edzői stáb NBI-es keretünknek.

Ismert, a március 13-i Mezőkövesd elleni találkozót már nem játszhatta le együttesünk a koronavírus-járvány miatt a 2019/20-as bajnokságban. Közel három és fél hónapos kihagyást követően július 1-jén találkozott először a keret, hogy megkezdje a felkészülést a 2020/21-es sorozatra.

A hangulat a régi …

Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató tájékoztatója és Kilvinger Bálint vezetőedző szakmai ismertetője után a labda is előkerült. Igaz még csak a focilabda. A kétkapus játékból azonban rögtön lejött, nem felkészületlenül érkezett meg a keret az első tréningre – igencsak „labdaéhesnek” bizonyultak játékosaink.

Egy szusszanásnyi pihenő alatt Kilvinger Bálintot is megkérdezhettük a csapatra váró 9 hetes munkáról.

„Nem is emlékszem ilyen hosszú felkészülésre. Bízom benne, hogy – a több hónapos leállás ellenére – elég lesz, mindent el tudunk végezni a bajnokság kezdetére” – osztotta meg gondolatait fiatal mesterünk a nehéz időszak után.  

Kilvinger Bálint elmondta, felmérésekkel, fizikális munkával kezdődik a felkészülési időszak. Ahogy haladunk előre az időben, egyre dominánsabbá válik a labda. Július végétől pedig már edzőmérkőzések következnek.

Kilvinger Bálint fejében már összeállt a felkészülés menete

Többnyire a jól bevált, erősnek mondható partnerek ellen gyakorlunk majd. Így többek között megmérkőzünk a Balatonfüreddel, a Dabassal, a Ferencvárossal, a Tatabányával és a most felkerült Veszprém KKFT-vel is a finomhangolás időszakában.

A bajnokság – a kiírás szerint – a szeptember 6-i hétvégén kezdődik. Ekkor az Eger csapatával mérkőzünk meg.

Változások a keretben:

Érkező: Hoffmann József (PEAC, kölcsönből vissza)

Távozók: Katzirz Dávid (visszavonult), Igor Marković (Lovčen – montenegrói), Selymes Attila (kapusedző lesz Komlón és Dunaföldvár NB/II), Manojlovity Stefánt és Gajdos Dánielt kölcsönbe kerül.

komloiujsag.hu