Eldőlt, 5 év után, 138 mérkőzésen szerzett 706 góllal a háta mögött távozik a Sport36-tól Igor Marković. A montenegrói játékos mentalitásáról, profizmusáról sokat elmond, hogy az itt töltött röpke fél évtized alatt a klub ikonjává vált.

Sokakat meglepett, hogy távozol Komlóról?

I.M.: Úgy gondolom, hogy a pénz jelentette problémát. Hogy a klub továbbra is működhessen, el kellett köszönnie néhány játékosától. Szívesen maradtam volna, de ez a döntés született.

Hogyan emlékszel vissza a komlói időszakra ?

I.M.:Az első naptól kezdve minden nagyon tetszett. A klub olyan volt, mint egy család, és mindannyian élveztük. Tulajdonképpen ez a Sport36-Komló legnagyobb sikere.

Melyek voltak számodra a legemlékezetesebb pillanatok a fél évtized alatt?

I.M.: Jó emlékszem az első szezonomban az orosházi győzelmünkre. Ezzel a sikerrel maradtunk akkor benn az első osztályban. Ilyen szép emlék az is, amikor az 5. helyet szereztük meg a bajnokságban.

A szurkolók nagyon szerettek… Számukra te testesítetted meg az igazi profit, a vérbeli kézilabdást.

I.M.: Jó kapcsolatom volt a rajongókkal. A komlói szurkolók szeretik és jól ismerik a kézilabdát. Én mindig a maximumot igyekeztem kiadni magamból, és ők ezt respektálták. Nagyon sok üzenetet kapok tőlük a napokban. Nagyon köszönöm támogatásukat!

Milyen emlékek maradnak benned a városunkról?

I.M.: Komló nagyon tetszett. Beleszerettem a városba. Közel akkora település, mint Cetinje. Emiatt mindig otthon éreztem magam ott. Köszönet a csapattársaknak, az edzőknek és a klubvezetőknek. Szeretem Komlót!

Milyen tervekkel vágsz a jövőnek?

I.M.: Azt hiszem, hogy visszatérek Montenegróba. Egy keveset még játszom, majd megpróbálkozom az edzőséggel. Lehet, hogy egy nap edzőként jövök vissza Komlóra…

Viszont az most nagyon jó lesz, hogy minden időmet a családdal tölthetem.

Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója nem fukarkodott a dicsérettel, amikor Marković komlói pályafutását jellemezte: „Nehéz nem elérzékenyülni, hiszen Igor nagyon közel állt hozzánk. Kicsit igazságtalan most az élet, Igor és Katzirz Dávid megérdemelte volna, hogy egy sikeres szezon után búcsúzzon! Igor megtanított minket küzdeni, győzni. Bármilyen játék volt, mindig győzelemre játszott. 5 év alatt a klub legnagyobb játékosává vált. Csak köszönet jár neki! Nagyon fog hiányozni!”

Szigeti Szabolcs elmondta, hogy a tervek szerint az új szezon első hazai mérkőzésén szeretnék elbúcsúztatni a népszerű játékost.

komloiujsag.hu