A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a K&H Férfi Kézilabda Liga 2020/2021-es idényének programját. A Sport36-Komló az első fordulóban az Egert fogadja. Fotó: archív

A bajnokság 1. fordulójának versenynapja 2020. szeptember 6-a, az alapszakasz utolsó fordulója 2021. május 23-ra esik.

„Egyetlen kívánságunk volt, hogy az első fordulóban ne itthon kezdjünk, mivel nincs termünk. A többi bejött….” – fogalmazott Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató a sorsolást követően.

A sportvezető arra utalt, hogy a Komlói Bányásznapok programsorozatában ebben az időpontban rendezik a sportközpontban a Komlóért Expo-t, ezért még egyeztetik az első forduló programját.

Kilvinger Bálint, hosszabban értékelte a menetrendet:

„Remélem, hogy a hosszú kihagyás ellenére gyorsan megtaláljuk majd azt a formánkat, amivel eredményesen tudunk szerepelni. A korábbi évekből kiindulva az ősszel nyújtott teljesítmény mindig meghatározza a csapatunk szereplését. Ezért nagyon fontos lesz, hogy jól szerepeljünk a bajnokság első körében. A sorsolásunkat látva úgy nézem, hogy nehéz és még nehezebb periódusok lesznek. Azon ok miatt, hogy nem igazán vannak „könnyű” meccsek a bajnokságban. A rangadókon általában nagyobb a tét, főleg annak, aki hazai környezetben játszik. Azokból az összecsapásokból is legtöbbet akarjuk kihozni, mikor nem mi leszünk az esélyesek. Még nem minden csapatnál alakultak ki a keretek, vagy nem kerültek kihirdetésre, ezért az erőviszonyok majd később rajzolódnak ki. De azt szoktam mondani, hogy előbb-utóbb úgyis játszani kell mindenkivel. Most már látjuk a menetrendet, erre fogunk a lehető legjobban felkészülni – foglalta össze gondolatait a Sport36-Komló vezetőedzője.

Az 1. forduló párosítása:

Mol-Pick Szeged – Budakalász, Telekom Veszprém – Csurgó, Dabas – Veszprémi KKFT, FTC – Cegléd, Gyöngyös – Orosháza, Balatonfüred – Tatabánya, Sport36-Komló – Eger

A mérkőzések pontos időpontja a csapatok megegyezésétől függ, ezeket későbbi időpontokban jelentik be a csapatok.

komloiujsag.hu