Megmaradtak a Sport36-Komló kézilabdacsapatának feltételei az NBI-re.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden település önkormányzatának „meg kell húznia a nadrágszíjat”. Nincs ez másként Komlón sem, ami természetesen érinti a sportéletet is.

Komlón azonban úgy gondolták, nem hagyják veszni a város értékének számító kézilabdaklubot. Konszenzus született a politikai felek között, támogatják a Sport36-Komló NBI-es indulását. Néhány vélemény a döntéshozóktól:  

Polics József polgármester: „Örülök, hogy vannak olyan kérdések, amiben konszenzus van a testületben. Úgy gondolom, hogy mindenki átérezte, hogy a komlói sportélet húzóága a kézilabda. Valamennyi szakosztályt segítjük, de itt van a legtöbb sportoló gyermekünk, akik egészséges életet élnek, testközelből láthatják a példaképeket, és van előmeneteli lehetőségük. Minden településnek szüksége van egy maghatározó sportágra, nekünk ez a kézilabda.”

Dr.Barbarics Ildikó, frakcióvezető – a Komló Összeköt tagjai nevében is – támogatásáról biztosította a csapatot: „Büszkék vagyunk az eddig elért eredményekre. Célunk, hogy megmaradjon a csapat, fontos, hogy az eddigi színvonalon működjön ezt követően is. Ez a közös érdekünk” – tette hozzá.

Kispál László alpolgármester: „Nem volt kérdés a képviselők között, hogy vannak értékeink a sportban. A legmagasabb értéket most a kézilabda képviseli, viszi városunk jó hírét. Nagyon sokan űzik ezt a sportágat, jó eredményeink vannak benne, ezért – vita és félreértések nélkül – teljesen egyértelmű volt a konszenzus; a város mögötte áll, támogatja a kézilabdát.”