A koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokság nehéz helyzetbe hozza a magyar gazdasági élet szinte valamennyi résztvevőjét. Csökkentették a fizetéseket a Komló Sportnál is. Fotó: sport36 komló-komló sport kft – Facebook

A bajnokik helyett egyelőre archív mérkőzések és fotók között válogathatnak a komlói kézilabdabarátok. A koronavírus-járvány tétlenségre, ezáltal bevételkiesésre kárhoztatta a hazai klubokat is. Így van ez a Komló Sport kft-nél is.

Szigeti Szabolcs ügyvezető-tulajdonos közleményt adott ki a sportszervezet hivatalos Facebook-csatornáján. Ebben osztotta meg gondolatait a különlegesen nehéz helyzetben:  

„Jelen helyzetben nehéz sportolóként, sport szervezetként megszólalni, hiszen sok más fontos dolog van az életben. Most mi szurkolunk azoknak, akik nap, mint nap keményen dolgoznak. Mi otthon maradásunkkal segítünk, és erre kérünk mindenkit! Ezzel tehetünk a legtöbbet!
Bízunk benne, újra megfordul az élet és nekünk fognak szurkolni azok, akikért most mi szorítunk.”

Az ügyvezető elmondta, hogy a kialakult helyzet miatt átlagban 40 százalékkal csökkentették a jövedelmeket, amit minden játékos megértett és elfogadott. A munka nem állt meg, teljes erővel azon dolgoznak, hogy fennmaradjon a klub. Ez nem egyszerű dolog, mivel a Sport36-Komló kicsinek számít még a magyar átlaghoz viszonyítva is, ezért a veszteségek nagyon érzékenyen érintik. Nagyon sokat jelent, hogy a támogatók nem fordulnak el a klubtól, mert ez a megmaradást jelenti.

Szigeti Szabolcs bejegyzésében hozzátette: „Maradj Otthon! Fogjunk össze, és győzzük le a nehézségeket! Kitartást a dolgozóknak és együttérzésünk azoknak, akik elveszítették munkájukat! Addig is nézzetek retro meccseket, ismétléseket, egyedi képeket oldalainkon!”

komloiujsag.hu