Az első negyedórában sikerült meglepni a MOL-Pick Szegedet. Azt követően azonban érvényesült a papírforma.

Villámrajtot vettünk a hétvégi Aalborg elleni BL-meccsre készülő Tisza-partiak ellen. A zsúfolásig megtelt lelátóról elégedetten konstatálták a szurkolók, hogy már 3 góllal is vezettünk, amikor Kasparek először köszönt be Granić kapujába.

6-6-nál értek utol bennünket a vendégek, és csak a 12. percben egy Sostaric-büntetővel tudtak vezetést szerezni. (6-7) Ezt követően feszessé tették védekezésüket Bánhidiék, hatékony sáncmunkával szereztek labdákat, majd könnyű gólokat. Elsősorban a higanymozgású Bombac jelentett megoldhatatlan feladatot védőinknek. A szlovén irányító ebben az időszakban ötször is feliratkozott a góllövők közé.

Nálunk Igor Marković volt ismét a gólfelelős. Montenegrói szélsőnk büntetőkből keserítette Mikler életét. Időközben feljött Luka Stepancic is a pályára, az ő góljainak köszönhetően a vendégek hatgólos előnnyel térhettek pihenőre.

  A második félidő elején a Pastor-csapat nem hagyott kétséget a felől, hogy gyorsan le szeretné rendezni a mérkőzés kimenetelét. Sostaric és Bombac vezetésével, tíz góllal is elléptek tőlünk a vendégek. A szegedi sormintát Marković és Takács góljai szakították meg. A kapuba beállt Selymes fogott egy pár labdát, ami erőt adhatott a többieknek, mert az utolsó 5 percben zsinórban négyszer is betaláltunk, amivel keretbe foglaltuk Európa egyik legjobbja ellen a mérkőzést.

K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló

SPORT36-Komló-MOL-PICK SZEGED 23-33 (12-18)

 Komló, 900 néző. Vezette: Felhő, Öcsi


KOMLÓ: Granić – Vaskó 3, Balázs 2, Grünfelder 1, Sunajko 2, Jerkovic 2, Marković 6/5. Csere:Đurđević (k), Selymes (k), Katzirz, Takács 3/1, Jóga, Zobec 1, Csomor 1, Szkokán, Manojlovity 2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

SZEGED: Mikler 1 – Sostaric 5/2, Kasparek 3, Bombac 7, Bánhidi 3,  Henigman 1, Källman 1. Csere: Alilovic (k), Nagy M. (k), Bodó 2, Stepancic 7, Sigurmannsson 1/1, Blazevic, Gaber, Rosta 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:8/6 ill. 4/3 Kiállítás: 10, ill. 10  perc.

komloiujsag.hu