Az őszi szezon egyik meglepetéscsapata, a Fradi érkezik Komlóra szombaton. A negyedik helyen álló fővárosiak „irtó nehéz” túrának aposztrofálták a baranyai utat.

Ősszel egy rendkívül kétarcú mérkőzésen szenvedtünk vereséget a Népligetben (26-25). A szünetben már nyolcgólos hátrányban voltunk. A második játékrész azonban minden várakozást felülmúlt, csak kevés hiányzott a pontszerzéshez.

Talán ez is közrejátszik, hogy jó véleménnyel van csapatunkról aktuális ellenfelünk.

„A komlóiak egy gyengébb bajnoki rajt után nagyon belelendültek, tavaly az utolsó hét bajnokijukon csak a Veszprémtől kaptak ki, ez az egyetlen vereségük ebben a bajnokságban hazai pályán” – osztották meg honlapjukon várakozásukat, hozzátéve, hogy nem rajtuk lesz a nyomás, hiszen Komlón ki lehet kapni, de felszabadult játékkal akár egy bravúrt is hozhatnak.

Amúgy igazi kézis csemegének számít a mérkőzés. A fővárosi zöld-fehérek komlói fellépése eddig kivétel nélkül nagy csatát hozott, erre számíthatunk szombaton is. Malmunkra hajthatja a vizet, hogy Horváth Attila együtteséből biztosan hiányozni fog első számú kapusuk, Marián Zernovic (emlékezetes, hogy ősszel az utolsó másodpercben kitornázta Jerkovic lövését a jobb alsóból – a szerk.), és az is elképzelhető, hogy az ugyancsak sérült Schuch Timuzsin is kihagyja a találkozót. Láthatja viszont a komlói közönség Nagy Bencét, aki a nemrég zárult Európa-bajnokságon szinte berobbant a nemzetközi színtérre.

Nálunk egy munkával teli felkészülés zárul pénteken. Biztató teljesítményt nyújtottunk a Balatonfüred és a NEXE csapatával szemben. Az sem mellékes, hogy Kilvinger Bálint jobb helyzetben várja a találkozót kollégájánál, hiszen húzóemberei pályára lépnek a szombaton 18 órától kezdődő találkozón.  

K&H Kézilabda Liga 14. forduló:

Sport36-Komló – FTC-HungaroControl

Komló, Városi Sportközpont V: Bíró Ádám, Kiss Olivér

A bajnokság állása 1. MOL-Pick Szeged 26p (14m) 2. Telekom Veszprém 26 (13m) 3. Tatabánya 18p 4. FTC 16p 5. Gyöngyös 15p 6. Balatonfüred 15p 7. Csurgó 15p 8. Sport36-Komló 14p (343-345) 9. Eger 11p 10. Dabas 9p 11. Mezőkövesd 8p 12. Budakalász 5p 13. Orosháza 5p 14. Vác 1p.

komloiujsag.hu