Nagyarányú győzelmet aratott a Sport36-Komló a Budakalász ellen a Magyar Kupa 8 közé jutásért lejátszott mérkőzésen. A főszereplők mondták:

Forgács Gyula, a Budakalász vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak a győzelemhez! Helyenként engem is megleptek fiatal játékosaim. Számukra ez a mérkőzés egy olyan pozitív impulzust jelent, ami pályafutásukba lendületet hozhat. Tisztességgel „beleálltak”, tudásuk legjavát próbálták adni. Ez helyenként sikerült, amikor azonban az erő elfogyott, nőtt a különbség. Nem fogalmaztunk meg célt, de jó lett volna tíz alatt maradni. Voltak rutintalanságaink, amire ezen a szinten kőkeményen lecsapnak. A különbség reális. Sok sikert kívánok a Komlónak!

Borbényi András, a Budakalász fiatal játékosa: „Igyekeztünk felszabadultan kézilabdázni. Nekünk ez egy hatalmas megtiszteltetés, mondhatom a csapat nevében is, hogy szerepet kaphattunk egy ilyen mérkőzésen. Ennek megfelelően szerettünk volna élni a lehetőséggel, megmutatni az erősségünket, a gyors játékot. Jó lett volna tízen belül maradni, de a fáradtság felülírta ezt. Gratulálok a Komlónak, és sok sikert kívánok a továbbiakban.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Gratulálok a Budakalász fiataljainak, helyenként tényleg szép dolgokat mutattak. Becsülettel küzdöttek. Nehéz a bajnokság egyes szakaszainak a végén ilyen jellegű mérkőzésekre felpörögni. Igyekeztünk a védekezésben a stabilitást meghagyni, kicsit készülni a Liga Kupa-meccsre. Próbáltuk a terhet elosztani a csapaton belül. Fontos volt a gyakorlás miatt – emlékezve a korábbiakra, amikor nem ment olyan jól a játék -, hogy a mérkőzést tartalommal töltsük meg. Ráadásul olyan fiatalok is szerepet kaphattak, akik a bajnokságban kevesebbszer léphettek pályára. A Budakalásznak sok sikert kívánok az utolsó bajnokira!”

Kaáli Nagy Kende, a Sport36-Komló fiatal játékosa: „Gratulálok a Budakalásznak! Mindenképpen más tempójú volt a mérkőzés, mint az ifimeccsek. Igyekeztem jól beszállni a mérkőzésbe, jól teljesíteni. Gondolom ez sikerült is. A jövőben pedig sokat tanulva, mindinkább hasznára szeretnék lenni a csapatnak.”

komloiujsag.hu