A 2019-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzésére készül NBI-es kézilabdacsapatunk. Az Eger elleni összecsapás tétje az őszi 8. hely megtartása. Pontszerzés esetén megőrizhetnénk előnyünket a Heves megyei csapat előtt. (Az Eger utolsó idei meccsét a Vác ellen játssza – a szerk.)

K&H Kézilabda Liga 12. fordulója december 7., szombat, 18.00.:
SBS-EGER (9.)–SPORT36-KOMLÓ (8.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, V: Nagy Ferenc, Túróczy József

Különösen pikáns mérkőzés vár irányítónkra és jobbszélsőnkre, az exegri Takács Bencére és Vaskó Péterre. Az egyre inkább beilleszkedő csupaszív játékosok jó teljesítményére is szükség lesz a kőkemény játékstílust képviselő házigazdák ellen.

Így vagyunk ezzel Bruno Zobec esetében is. Az egyenletesen jó teljesítményt nyújtó horvát átlövőnk löketeire nagyon számítunk szombaton.

„Tudjuk, hogy az Eger egy jó csapat, akik jól játsszák meg a beállóst. Egerben nehéz pontokat szerezni, de ha továbbtart a jó formánk, akkor sikeresen be tudjuk fejezni az őszi szezont” – taglalta az esélyeket Zobec.

Az eddigi teljesítményünket értékelve elmondta, hogy a nehéz sorsolásunk ellenére egy remek szezont tudhatunk magunk mögött.

„Ahhoz képest, hogy csak most igazoltam a csapathoz, igyekeztem a maximumot nyújtani. Van bennem még, de a csapat segítségével egyelőre sikerült jól bemutatkoznom” – értékelte saját teljesítményét a horvát játékos.

Tóth Edmond, az Eger vezetőedzője a handballeger.hu oldalon elmondta, hogy rendkívül nehéz összecsapás vár rájuk szombaton. Dicsérte a Komló elmúlt hetekben elért eredményeit. Úgy fogalmazott, hogy bravúr kell számukra a győzelemhez, amiben döntő lehet, hogy miként tudják a védekezést stabilizálni.

A hazaiak dolgát nehezíti, hogy Rédei István továbbra sem bevethető, ráadásul Papp Gabriel sem teljesen egészséges.

A 2018/2019-es szezon Eger-Komló mérkőzésén 36–29-re a hazaiak nyertek.

komloiujsag.hu