Az idei bajnokság egyik meglepetéscsapatának vendége lesz együttesünk szombaton. A házigazda Gyöngyös jelenleg a 3. helyen áll a bajnokságban, megelőzve a Tatabánya, a Balatonfüred és a Csurgó gárdáját is.

Megsüvegelendő Konkoly-mester garnitúrájának teljesítménye. Egyelőre hibátlan hazai mutatója a „sárgáknak”. Viszonylag nagy különbséggel tudták le az Orosháza, a Budakalász és az Eger csapatát, de legyőzték a Csurgót és a Ferencvárost is.

Az előző szezonban 32-22-es vereséggel kezdtünk Gyöngyösön, akkor nem volt esélyünk a pontszerzésre. Egy évvel korábban akár a kettő is meg lehetett volna. Számunkra fájó emlék: Milorad Krivokapics közvetlenül a dudaszó előtt egalizált. (26-26)

A remek mutatók ellenére Konkoly Csaba óva inti övéit az elbizakodottságtól. A Gyöngyös honlapján nagyon rutinos csapatként jellemezte együttesünket, amely nehéz ellenfél, ezért minden energiájukat mozgósítani kell majd szombaton. Véleménye szerint kulcsfontosságú lesz, hogy hosszú támadásinkat türelmesen, fegyelmezetten védekezzék ki. Egyértelmű célkitűzésük, hogy hazai közönségünk előtt otthon tartsák a két pontot.

Mi viszonylag nyugodtan készülhetünk a találkozóra. A szigorúan vett papírforma hazai győzelmet ígér, de ne menjünk el szó nélkül a Csurgó és a Balatonfüred otthonában elért sikerünk mellett, aminek megismétlése Gyöngyösön újabb üde színfoltja lehetne őszi szereplésünknek.

K&H Kézilabda Liga 10. forduló, 2019.11.23. 18 óra

HE-DO B. BRAUN Gyöngyös – Sport36-Komló

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok Gábor Áron út

V: Bócz, Wiedemann

komloiujsag.hu