A 9. percben már 5 góllal vezettünk, a második félidőben viszont a Vác állt többször is továbbjutásra. Végül kétgólos komlói siker született a Magyar Kupa-mérkőzésen.

Magyar Kupa 3. forduló:

Sport36-Komló – Váci KSE 33:31 (19-16)

Komló, Városi Sportközpont 400 néző V: Réti, Szedmák

KOMLÓ: Đurđević – Szkokán 4, Balázs S. 4, Grünfelder 2, Takács 10, Sunajko 5, Marković 2. Csere: Selymes (K), Katzirz, Zobec 1, Jóga 3, Kovácsevics 1/1, Manojlovity, Vaskó 1, Csomor. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

VÁC: Kovács J. – Nagy N. 1, Kállai 7, Antal 3, Rédai 1, Holpert 4, Davidović 2. Csere: Bognár 9, Rozner 1, Kocsi 3, Miklián, Fórizs, Gáspár, Nyári. Vezetőedző: Skaliczki László

Hétméteresek: 6/3 illetve 4/3 Kiállítások: 4p illetve 8p

Gyors gólváltásokkal indult a mérkőzés, mindkét csapat inkább a támadójátékban jeleskedett a találkozó elején. Pedig a kapusok extrát nyújtottak: nálunk Aleksandar Đurđević, Skaliczki László csapatában Kovács János brillírozott.

Az első 10 perc végére – Sunajko, Balázs Sándor és Marković góljainak köszönhetően – biztonságosnak mondható előnyre tettünk szert. (8-3)

A mérkőzés egyik legfurcsább esete is a montenegrói szélsőnkhöz fűződik. Egy a pályáról kipattant labdát az oldalvonalról – a társak hiányában – ráejtett egy váci játékosra, majd a lepattanóból meg sem állt a kapuig. A játékvezetők, akik semmit nem észleltek az esetből – elfogadva a vendégek tiltakozását – visszavonták Marković gólját.

A félidő második felében viszont egy kissé visszaesett támadójátékunk, de így is még két góllal a váciak előtt jártunk. Takács Bence ott folytatta, ahol a Budakalász és a Veszprém ellen abbahagyta – irányítónk óriási lövései rendre utat találtak a kifejezetten jól védő Kovács kapujába.

A félidő végére úgy tűnt, kissé belealudtunk a meccsbe – Takács bombagóljával mégis 3 gólos előnnyel zárhattuk a 30 percet.

Szabályos sorminta szerint alakult a találkozó a szünet után. Egy váci gólra rendre egy komlói következett.  De csak a 38. percig, ekkor Bognárék „belepiszkítottak” a meccs menetébe. Pillanatok alatt kiegyenlítettek – amivel ők voltak a továbbjutók -, sőt a vezetést is megszerezték. Kilvinger Bálint időkérése után is sokáig a Duna-parti együttes állt továbbjutásra.

Az 52. perctől azonban a fáradó vendégek egyre többet hibáztak. Kapunkban Aleksandar Đurđević pedig fogott mindent, amit lehetett. Elöl Takács hozta ismét magát, és mivel az utolsó 5 percben már nem találtak be a csapatok, Grünfelderék jutottak a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

További kupaeredmények: Pécsi VSE – FTC 27-30, NEKA – Budakalász 28-31, Ózd – Mezőkövesd 22-33, Dabas – Orosháza 30-31

komloiujsag.hu