Tartalékosan is remekül helytállt kézilabdacsapatunk a világ egyik legjobbjának tartott Telekom Veszprém ellen. A K&H Kézilabda Liga 13. fordulójából előrehozott mérkőzésén mindössze háromgólos vendéggyőzelem született.  

Bár együtt melegített a többiekkel, Jerkovic nem vállalta a játékot a bajnokcsapat ellen, ahogy Ante Granić is az erkélyen foglalt helyet csapattársa mellett. Egy sor veszprémi klasszis is a lelátóra szorult, de így is maradt elég világsztár a komlói parketten.

Fehéroroszországi fellépését követően – gyakorlatilag 48 órán belül – lépett pályára Komlón a Telekom Veszprém. David Davis együttese ennek ellenére jobban kezdett. Bár mi szereztünk vezetést Szkokán révén, a vendégek Marguc góljaival, no meg Székely védéseivel biztonságos távolságot építettek ki maguknak. (3-8) Nálunk a kapuban Aleksandar Đurđević kapta el leginkább a fonalat, többször is bravúrosan ártalmatlanította egykori csapattársai lövését.

A 13. perctől lendületünk már nem tört meg a veszprémi hatos előtt. Szebbnél szebb gólokkal csökkentettük a hátrányt, sőt a bombaformában kézilabdázó Takács Bence révén ki is egyenlítettünk. (8-8)

Nehéz helyzetéből Mackovsek segítette ki a piros mezeseket – két átlövés góllal igazított az eredményen. (8-10)  

Đurđević a 24. percben megfogta Marguc büntetőjét, Grünfelder pedig indulásból (!) alakította ki a félidei eredményt. (10-12)

Bár az első gólt Blagotinsek szerezte a második játékrészben, ám rólunk szólt ez az időszak. Előbb Szkokán, majd Takács és Balázs Sándor góljaival ismét kiegyenlítettünk.(14-14)

Nem volt szerencsénk, az amúgy remekül védő Selymes egy megpattanó labdából kap szerencsétlen gólt, ráadásul a játékvezetők elkezdik „tisztelni” a sokszoros bajnokot, ami elég ahhoz, hogy hat góllal is meglépjen a Davis-csapat. (16-22)

Ám még nem volt vége. A Balatonfüreden debütáló ifi, Kovácsevics büntetőből veszi be a névnapos Székely kapuját. Manojlovity pedig az „alagsorból” lövi ki a veszprémi kaput. Szkokán kínai figurás góljánál (19-22) a publikum is felpattan a helyéről, és szemtanúja lesz annak, hogy Kovácsevics újabb büntetőt értékesít, sőt Tönnesen góljára Csomor is válaszolni tud.

Csapatunk kiválóan helytállt az estén kissé enerváltnak tűnő Veszprém ellen, a kis különbségű vereséget a hálás publikum vastapssal jutalmazta.

K&H Kézilabda Liga 13. forduló:

Sport36-Komló – Telekom Veszprém 21–24 (10–12)

Komló, 1100néző Városi Sportközpont V: Paska D., Vastag S.

Komló:ĐURĐEVIĆ – Szkokán 3, Zobec, TAKÁCS B. 5/1, Jóga, Sunajko 1, Marković 1. Csere: SELYMES (k), Katzirz, BALÁZS S. 4, Grünfelder 1, Manojlovity 2, Csomor 2/1, Kovácsevics 2/2, Gajdos. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Veszprém:SZÉKELY M. –MARGUC 5/3, Yahia 3, BLAGOTINSEK 4, Borozan 2, Terzić, Strlek 2. Csere: Nenadics 2, Moraes 2, MACKOVSEK 2, Lauge, Tönnesen 2, Szűcs B., Szuharev, Hornyák B.Vezetőedző:David Davis

Az eredmény alakulása:5.p 2-4 10.p 3–8 20. p. 8–8 27.p 8-11 35. p.: 14–14 45.p 15–20 57. p 19–23

Hétméteresek: 6/4 illetve 4/3 Kiállítások: 6p illetve 6p

komloiujsag.hu