A forduló legkiélezettebbnek tűnő mérkőzése biztos komlói sikert hozott. A Dabas csak 45 percig állta együttesünk rohamait.

K&H Kézilabda Liga 11. forduló:

Sport36-Komló – Dabasi KC VSE 34:27 (20-16)

Komló, Városi Sportközpont 700 néző V: Medve, Südi

KOMLÓ: GRANIĆ – SZKOKÁN 3, ZOBEC 5, JÓGA 4, KATZIRZ, JERKOVIC 5, MARKOVIĆ 7/4 Csere: SUNAJKO 4, Takács 3/1, Grünfelder, Balázs S. 1, Vaskó 1, Manojlovity 1, Gajdos. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

DABAS: Holló – ORSZÁGH 3, PERISIĆ 5, SZÖLLŐSI 6, Krsmancić 2, HALÁSZ 5, Zakits 2. Csere: Balogh(k), Podoba (k) Szabó B. 1, Mikita 3, Kiss P., Ács. Vezetőedző: Tomori Győző

Hétméteresek: 7/5 illetve 1/- Kiállítások: 6p  illetve  4p  Kizárva: Szabó B. 52.p

Plüssesőben érkezett meg csapatunk a játéktérre. A pályára dobott játékokat rászorult gyermekek kapják meg karácsonyra.

Villámrajtot vettünk a forduló legérdekesebbnek tűnő mérkőzésén. Az átlövők párbaját követően 6-2-re elmentünk a vendégektől. Nálunk Zobec és Jerkovic, míg a vendégeknél – a távozó Borsos hiányában – Perisić és Halász jeleskedett.

Aztán váltottak a csapatok. A beállók is beszálltak a gólgyártásba – Jóga strandkézilabdázókat idéző mozdulatokkal mattolta többször is Hollót, akit le is cseréltek Baloghra, a másik oldalon Szöllősi szorgoskodott a vonalon.

11-11-nél új mederbe került a mérkőzés. Kilvinger Bálint időkérése után ismét megpróbáltuk leszakítani a vendégeket. Marković begyötört egy gólt, majd egy pompás Zobec-Jerkovic figura után az egyedül hagyott Srecko növelte kettőre előnyünket. (14-12)

A félidő utolsó percei is miénk voltak – Szkokán és Jóga a mezőnyből, Marković a hetes vonalról örvendeztette meg a publikumot.

Jót tett a szünet a Dabasnak. Érezhetően nagyobb nyomást helyezett ránk az első percekben. Ennek eredményeként feljöttek két gólra. (22-20) Egységességünket jelzi, hogy ebben az időszakban – az első félidőben jobbára láthatatlan – Sunajko Filip cipelte a hátán a csapatot.

25-20 után jött egy rossz periódusunk ismét felzárkózott a vendégcsapat, de Kilvinger Bálint időkérése után már nem lehetett megállítani a Komlót. 26-24-nél Balázs „Sasa” a mérkőzés legfontosabb gólját szerezte lefutásból, hiába védett többször is szenzációsan a fiatal Podoba, egyre nyílt az olló a két csapat között.

Vaskó – labdaszerzés után – üreskapus gólt lőtt, ezt megismételte Zobec is, azzal a különbséggel, hogy légiósunk a mi kilencesünkről vette be a vendégek kapuját. Némi könnyelműsködés után Manojlovity Stefán átlövés góljával zárult a találkozó.

komloiujsag.hu