A vártnál könnyebben tartottuk itthon a két pontot a Dabassal szemben. A mérkőzés szereplői mondták a 60 percről:

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: „A héten történtek miatt át kellett variálni a támadásunkat és a védekezésünket. Kértem a srácokat, hogy küzdjenek, teljesen mindegy, hogy mennyi gól lesz benne. Ez a mai eredmény a helyzetünkben siker számunkra. Az első félidőben 20-25 percig a nyitott védekezésünkkel távol tudtuk tartani a komlóiak lövőit a kapunktól. Ez működött. Nyilván mi is elfáradtunk a saját magunk által választott védekezési rendszerben. A második félidő elején még volt bennünk szufla, aztán kijött a házigazda nagyobb játékereje, simán behúzta a mérkőzést. Magabiztos győzelmet arattak otthon, további sok sikert kívánok a Komlónak.”

Podoba János, a Dabas fiatal kapusa: „Szeretnék gratulálni a Komlónak, ma jobban kézilabdáztak, de a mi csapatunkat is dicséret illeti. Ahogy mesterünk is mondta; az volt a cél, hogy végig küzdjünk a mérkőzésen. Ezt megtettük. Kiadtuk magunkból a maximumot. Kijött, hogy a Komlónak milyen jó játékosai vannak, hozták magabiztosan a mérkőzést. Nekünk a következő találkozónkra kell koncentrálni, nagyon fontos lesz, hogy a Vác ellen otthon tartsuk a két pontot. Ha a maihoz hasonló hozzáállással megyünk ki a mérkőzésre, akkor jó esélyünk is van erre.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A mérkőzés két félidejének a vége sikerült jobban. Az első félidőben sikerült egy kis előnyre szert tennünk, de a második félidő második fele volt igazán a kulcs. Tudtuk, hogy a Dabas milyen helyzetben van, nekünk ennek szellemében kellett játszanunk. Jól szervezték a játékukat, hiszen a mi hibáinkat azonnal kihasználták. Ahogy tudtuk rendezni ezt a mérkőzés vége felé, stabilabb lett a védelmünk, el tudtunk jobban lépni ellenfelünktől. Amit terveztünk, az jól működött. Természetesen vannak hullámvölgyek és hullámhegyek is egy 60 perc során, de ezért örülök, hogy meg tudtuk így is nyerni a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak, a Dabasnak meg további sok sikert kívánok!

Bruno Zobec, a Sport36-Komló jobbátlövője: „Gratulálok a Dabasnak a korrekt és fair játékhoz. A győzelem kulcsa az lehetett, hogy jól kezdtük a találkozót, jól értünk be a mérkőzésbe. A mi átlövőink jobban alkalmazkodtak a helyzethez, a lehetőségeket jobban használták ki távolról, legalábbis jobban, mint a Dabas átlövői. Azt az előnyt, amit mérkőzés elején szereztünk, sikerült a mérkőzés végéig tartani. A továbbiakban sok sikert kívánok a Dabasnak!

komloiujsag.hu