Szoros meccsen ment tovább a Komló a Vác ellen a Magyar Kupában. A szereplők mondták:

Skaliczki László, a Vác mestere: „Tudtuk, hogy a Komló pörgősen kezdi a játékot. Ennek ellenére sikerült a késbe beleszaladnunk. A végjáték elejét jól megoldottuk, utána viszont a Komló az előnyöket jól kihasználta, üres kapus gólokat szerzett. Nagyon komoly gondunk volt a védekezéssel, hibáinkból lőtte a fontos gólokat ellenfelünk. A kapusteljesítmény megnyugtatást adott. Döntő volt, hogy Bálint megváltoztatta a védő- és támadó szerkezetet és a kapuscsere is lélektanilag hozzá tudott tenni a teljesítményükhöz. Jelen helyzetünkben a mérkőzés arra jó volt, hogy a fejlődésünkhöz hozzáadjon valamit. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, csak azt sajnálom, hogy a japán fiú nem játszhatott.”

Kovács János, a Váci KSE kapusa: „ A mérkőzés elején kicsit bealudtunk. A 17-18. perc környékén magunkhoz tértünk, elkezdtünk bátrabban játszani. Talán elhittük, hogy van esélyünk, és akkor a védelem is összeállt, így tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. Lehet, hogy a végjátékra kicsit elfáradtunk, csak mentünk az eredmény után. Át is vettük a vezetést, de ez – talán a rövid kispadunk miatt is – az energiáinkat felemésztette.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A fáradtság látszott a csapaton, ezen kellett ma túllépni. Jól kezdtük a mérkőzést, de a Vác nem adta meg magát, visszajöttek a meccsbe. Fontos volt, hogy amikor átvették a vezetést, mi próbáljunk meg higgadtak maradni. Várható volt, hogy szorosabb végjáték lesz, arra koncentráltunk. Igyekeztem egy-két játékost visszahozni a pályára, hátha frissebbek lesznek ebben a fáradtágban. A győzelem kulcsa az volt, hogy emberelőnyös helyzetekben üres kapus gólokat szereztünk. A fáradtság leginkább a védekezésünkön látszott meg. A beállós körüli védekezés nem igazán működött. A végére tudtuk egy kicsit rendezni ezt. Ettől kezdve stabilabbá vált a védekezésünk, amihez a kapusteljesítmény sokat hozzátett. A lényeg, hogy győzni tudtunk. Jön egy kis pihenő, majd készülünk a Gyöngyös ellen.”

Aleksandar Đurđević, a Sport36-Komló kapuvédője: „Amikor kellett, jól védtem, de a csapat is jól játszott. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert már fáradtak vagyunk. Jól kezdtünk, sok védésem volt. Sajnálom, hogy a Vác vissza tudott kapaszkodni a mérkőzésbe. De amikor szükség volt rá, harcoltunk, és végül megnyertük a mérkőzést.”

komloiujsag.hu