Nem vár könnyű időszak NBI-es kézilabdázóinkra. Óriási türelemre, nyugodt légkörre lesz szüksége csapatunknak ahhoz, hogy minél eredményesebben jöjjünk ki az igencsak nehéznek tűnő őszi szezonból.

Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató arra a kérdésünkre válaszolt, hogy milyennek látja a sorsolást: „Volt már könnyebb és persze nehezebb is a sorsolásunk. Közhely, ha jól akarsz szerepelni mindenkit le kell győznöd. Mégis azt kell mondanom, hogy nehéz kezdet lesz. Az első négy mérkőzésből hármat idegenben játsszuk, a hazain pedig a bajnokesélyes Szeged az ellenfél. Sőt, ha azt nézem, hogy ezt követően a Tatabányát fogadjuk, kimondottan nehéz. Nincs mese, idegenben kell gyűjtögetni a pontokat az elején. Számítunk a szurkolóinkra a Fradi, a Csurgó és a Vác otthonában is.”

„Ráadásul – erről is beszélt ügyvezetőnk – a Komlói Napok ideje alatt lenne a Szeged elleni meccs, amikor az EXPO miatt nincs csarnokunk. Ezt a helyzetet is még meg kell oldani.”

Kilvinger Bálintot a kedd esti edzés előtt értük utol: „Nehéz kezdet lesz az biztos, de ha jól szeretnénk szerepelni, akkor fontos, hogy idegenben is eredményesek legyünk. A tavasz néz ki jobban, de fontos hogy az őszi periódusban is gyűjtsünk pontokat. Vezetőedzőnk hozzátette: „a csapat építése és az eredményesség egyenlő erővel bír, ennek szellemében igyekszünk felkészülni erre a feladatra.”

Az 1. forduló párosítása – szeptember 1-2.
Mol-Pick Szeged–Csurgói KK 
Ferencvárosi TC–Komló 
Telekom Veszprém–Váci KSE 
Eger–Grundfos Tatabánya KC 
Dabasi KC–Mezőkövesdi KC 
Gyöngyös–Orosháza
Budakalász–BKSE

A további „őszi” fordulók menetrendje a Sport36-Komló szemszögéből:

2. forduló: Sport36-Komló – MOL Pick-Szeged

3. forduló: Csurgó – Sport36-Komló

4. forduló: Váci KSE – Sport36-Komló

5. forduló: Sport36-Komló – Tatabánya

6. forduló: Mezőkövesd – Sport36-Komló

7. forduló: Sport36-Komló – Orosháza

8. forduló: Balatonfüred – Sport36-Komló

9. forduló: Sport36-Komló – Budakalász

10. forduló: Gyöngyös – Sport36-Komló

11. forduló: Sport36-Komló – Dabas

12. forduló: Eger – Sport36-Komló

13. forduló: Sport36-Komló – Telekom Veszprém

A mérkőzések pontos időpontjai egyeztetés alatt állnak.

 komloiujsag.hu