Majd’ hogy a legfrissebbek voltak az ifjúsági I. osztályú mezőny csapatai közül a Sport36-Komló játékosai. Péter Szabó Dávid edző vezényletével július 15. óta napi két edzéssel készülnek a bajnoki rajtra.

Remek idényt zárt ifjúsági csapatunk az I. osztályban. A sokáig a kieső pozíciójában tanyázó együttesünk Szappanos Gergely irányításával – bravúros tavaszt követően – a 10. helyen zárta a bajnokságot, megelőzve a Szigetszentmiklós, a Győr, a Várpalota és a Rév csapatát is.

Szinte alig zárult le a biztos bennmaradást hozó 2018/19-es szezon, máris belevágtak a munkába Illés Leventéék. Napi két edzéssel készülnek a bajnoki rajtra, így nem meglepő, hogy már reggel a konditeremben értük utol a játékosokat, akik – NBI-es átlövőnk, az erőnléti edző szerepkörébe bújt – Balázs Sándor utasításai alapján végezték a feladatokat.

Amíg a fiúk izzadtak, addig Péter Szabó Dávid edzőtől tudtunk meg néhány aktualitást a csapattal kapcsolatban.  

Lesz feladata bőven a 20-21 fős keretnek, hiszen az I. osztályú ifibajnokság mellett a III. osztályban is (mint címvédő) pallérozódhatnak fiataljaink. Emellett, a tervek szerint a csapat legjobbjai – kiegészülve néhány felnőtt játékossal – érdekeltek a Liga Kupa küzdelmeiben is, ahol a csoportkörben az NBI/B-s NEKA és a Pécsi VSE lesz az ellenfél.

„A cél csapatszinten a bennmaradás, ám az egyéni fejlődés – fiatalokról lévén szó – ugyancsak prioritást élvez” – fogalmazta meg az elvárásokat és a feladatokat Péter Szabó Dávid. Hozzátette: a stabil védekezésen túl azt a gyors, nagy tempójú játékot szeretnék játszani, amellyel már az NBII-es csapatnál is kísérleteztek. A kulcs az lesz, hogy mennyi hibával tudják mindezt a játékosaink kivitelezni.  

A bajnokságban 13 csapattal találkoznak. A riválisok: Budakalász, Balatonfüred, Csurgó, Tatabánya, NEKA, PLER, RÉV, SZESE Győr, Szigetszentmiklós, Telekom Veszprém, Vác, Várpalota, Veszprémi KKFT. A bajnokság 13-14. helyezettjei osztályozóra készülhetnek. Új, hogy idén meccsenként három 1999-es visszajátszóval is számolhat Péter Szabó Dávid – így Csomor Tamás, Nyers Tamás, Metcz Dávid és Gajdos Dániel is erősítést jelenthet.  

Az elgondolás szerint a felkészülés során fiataljaink többször is találkoznak a Mecseknádasd NBII-es csapatával, a Csurgóval és vélhetően a Kecskemét ifivel is.

komloiujsag.hu