Fotó: átalakul csapatunk

Július 8-án kezdi a felkészülést NBI-es kézilabdacsapatunk a szeptember elején kezdődő bajnokságra.

A mintegy 8 hetes intenzív munka ismerkedéssel, felmérésekkel indul, majd a következő periódusban már tesztmérkőzések is színesítik a felkészülést.

Az átlagban napi két edzést vezénylő Kilvinger Bálintnak idén kicsit nehezebb dolga lesz, hiszen a szokásosnál nagyobb játékosmozgás volt a bajnokság zárását követően a kék-fehéreknél. A távozók pótlására a Mezőkövesd, a Cegléd, az Eger, a Fradi és a NEKA kötelékéből érkeznek játékosok, akiknek a beépítése hosszabb időt vehet igénybe.

A bajnokság alapszakasza szeptember 1-jétől május 10-ig tart, azt követően játsszák le az oda-visszavágós bajnoki döntőt.

A szakosztályvezetés a játékszünetben sem tétlenkedett. Beadta a nevezést az NB I, a felnőtt Magyar Kupa, az ifjúsági és serdülő I. osztály küzdelmeire. Idén is részt veszünk a Liga Kupa sorozatában, és előreláthatólag ifjúsági 2. csapatunk (bajnoki címvédőként) is indul az ifi 3. osztály pontvadászatában. Leány serdülőcsapatunk szintén a 3. osztályban pallérozódik tovább. A gyermekbajnokság csak iskolakezdés után rajtol, valamennyi korosztályban képviselik a gyerekek a komlói színeket.

Természetesen beszámolunk az felnőttcsapat felkészüléséről. A 2019/20-as bajnokság szakmai elképzeléseire később korosztályonként is kitérünk.

Végül egy aktualitás. Talán a legjobb formában lévő játékosunk a NEKA-tól érkező Csomor Tamás lesz, akinek a juniorválogatottal van elfoglaltsága. Újdonsült szélsőnk három napja a szlovéneknek lőtt 3 gólt, előtte – még júniusban Budaörsön – Norvégia ellen 4-szer, a szerbeknek 3-szor, a cseheknek szintén 3-szor köszönt be.

komloiujsag.hu