Fotó: archív

Már hagyományosan a Balatonfüred ellen kezdi meg a felkészülési mérkőzések sorozatát NBI-es kézilabdacsapatunk.

Két alkalommal is pályára lépnek Jerkovićék pénteken a bajnokság 4. helyezettjének otthonában. A 11 órakor és délután fél 5-kor kezdődő tesztmérkőzésen mutatkoznak be az új szerzemények Kilvinger Bálint együttesében.

A kettős mérkőzés célja egyértelműen az, hogy fiatal trénerünk és a stáb éles helyzetben kaphasson képet a július 8. óta elvégzett munkáról. Bár eddig jobbára a fizikai felkészítésen volt hangsúly, Füreden a támadójátékunkat és a védekezésünket csiszolhatjuk.

Egyelőre még nem csatlakozhatott keretünkhöz a juniorválogatottal a spanyolországi vb-n 15. helyet szerző Csomor Tamás. A NEKA-tól érkező Csomor 9 góllal járult hozzá válogatottunk szerepléshez.

Pályára léphet viszont a hazai csapat négy új légiósa: a spanyol jobbszélső Pedro Rodríguez Alvarez a MOL-PICK Szegedtől, a számunkra nem jó emléket keltő balkezes átlövő, Luis Felipe Jimenez Reina az Olympiakostól, a fehérorosz Aliaksei Shynkel a Motor Zaporozsjetól és a szerb átlövő Darko Stevanovic a Partizantól érkezett a Balaton-partiakhoz.

Friss információ a bajnoki mérkőzések időpontjaival kapcsolatban, hogy csapatunk augusztus 31-én szombaton 18 órakor a Népligetben, a Ferencváros ellen kezdi a bajnokságot. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a második játéknapra kiírt MOL-PICK Szeged elleni mérkőzés pályaválasztói jogát kérésünkre felcserélték, így a találkozó a Tisza-parti városban lesz szeptember 6-án. Ez azt jelenti, hogy együttesünk az első négy fordulóban idegenben lép pályára.

komloiujsag.hu