A sorsolás szeszélye folytán hosszúra sikerült ínséges időszak után, a Budakalász ellen szerezné meg 18-19. bajnoki pontját kézilabdacsapatunk.

A Tatabánya, a Veszprém és a Szeged elleni mérkőzéseket letudva, a Budakalász ellen erősítené meg pozícióját a középmezőnyben a Sport36-Komló.

A Budakalász leginkább télen-tavasszal gyűjtögette pontjait – győzelem a Vecsés és a Cegléd, döntetlen a Mezőkövesd, valamint a Gyöngyös ellen -, orr-hossznyi, mindössze egypontos előnyt szerezve a kiesővel szemben. Ám éppen ez a fenyegetettség az, amivel számolnunk kell ellenfelünknél, hiszen Forgács Gyula együttesére nem vár könnyű sorozat a bajnokság végéig. – Balatonfüred (0) Eger (i), FTC (o), Tatabánya (i) -. Számukra minden győzelem az „életben maradást” jelenti.

Marcsek Gábor – műtét utáni lábadozását követően végre – tehetségének megfelelő teljesítményt tudott nyújtani a szerdai mérkőzésen. A szegedi védők között szerzett négy gólja jól jönne a Budakalász ellen is.  Beállósunk amondó, hogy leginkább gyors lerohanásokra, illetve a házigazdák átlövőire kell figyelnünk a mérkőzésen, de kellő összpontosítással, pontos támadás-befejezésekkel ponttal, pontokkal térhetünk haza az Omszk parkból.

Ősszel 10 góllal (34-24) vertük a Kalászt, amely elsősorban tehetséges fiatalokra építi csapatát.  Április folyamán Szlovéniában, a „B”válogatottal szerepelt Boros Tamás, Török Ádám, és Tóth Ádám, míg Váczi Milán és Simotics Mátyás a junior válogatottal Párizsban bizonyíthatott egy nemzetközi tornán.

Csapatunk nagypénteken is edzett. A Bodóék elleni szerdai forma, a mutatott egyéni teljesítmények meggyőzőek voltak, játékosaink egészséges önbizalommal ülhetnek buszra szombaton.

Kézilabda Liga 22. forduló 2019.04.20.18 óra:

CYEB Budakalász – Sport36-Komló

Budakalász V: Felhő, Öcsi

komloiujsag.hu