Hosszabb bajnoki szünet után a listavezető Szeged látogatott Komlóra. Mindkét együttes jegyzett hiányzót. A vendégeknél Balogh Zsolt, Jonas Källman és Dmitrij Zsitnyikov, míg nálunk Igor Marković (húzódás miatt) nem lépett pályára.

Komlói gólokkal indult a mérkőzés: előbb Obradović lövése pattant „gólba” a sáncoló kezekről, majd Szkokán indulásból mattolta a szegedi védelmet. Ebben az időszakban inkább a kapusokról szólt a találkozó. A komlói kapuban Granić állta útját két Sigurmannson-lövésnek, míg a másik oldalon Szkokán – szintén kétszer – nem tudott túljárni Alilović eszén.

Bár rendre a szegediek jártak előttük, nem sikerült meglépniük a motiváltan és fegyelmezetten játszó csapatunktól.

9-9-nél Juan Carlos Pastor megelégelte a mutatott játékot, időt kért, ám sokáig nem változott semmi. Ekkor már pályára léptek a magyar válogatott sztárjai is. Előbb Bodó, majd Bánhidi tette le névjegyét gólok formájában. Hiába Sunajko Filip látványos átemelésből született gólja, Petričevič látványos sáncolása, a vendégek négy góllal is elléptek mellettünk.

Obradović utolsó pillanatban szerzett találata nagyszerű keretet adott az első félidőnek, ami ajándéknak is felfogható volt a játékosoktól a „születésnapos” Kilvinger Bálintnak.

A második játékrész eleje egy-egy Bodó- és Bánhidi-gólt hozott. 13-18 után azonban fordulat következett, felzárkóztunk két gólra (18-20). Ez leginkább a hetesölő Đurđevićnek és a legszebb napjaira emlékeztető Marcsek Gábornak volt köszönhető. Utóbbi több alkalommal is kiváló ütemben vált le a Szeged belső védőiről, emellett – Grünfelderrel együtt – eredményesen gyűjtögette a kipattanókat is.

Bár a képzeletbeli olló ekkor már egyre jobban nyílt a két csapat között, több szép megoldásnak tapsolhatott a komlói publikum: Manojlovity bátor betörései, Marcsek lerohanásból szerzett gólja, Jerković zseniális passza, Đurđević védései váltottak ki elismerést. Kár az utolsó Gaber-gólért, megérdemeltük volna, hogy tíz alatt maradjunk.

A mérkőzés jól szolgálta a két együttes céljait, hisz a Szeged legközelebb Szkopjéban lép pályára, a Vardar vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Míg a Sport36 a Budakalász otthonában kísérli meg hosszabb „aszály” után a pontszerzést.

K&H Liga 19. forduló:

 Sport36-Komló – MOL-PICK SZEGED 24:34 (13-16)
Komló, 800 néző. Vezette: Réti, Szedmák

SPORT36-Komló: Granić – Gebhardt, Obradović 2, Sunajko F. 3, Grünfelder 2, Jerković 4, Wéber 3/3.Csere: Đurđević, Selymes (kapusok), Szkokán 1,
Petričevič, Marcsek 4, Balázs S. 2, Manojlovity 2, Katzirz, Hoffmann 1/1.
Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-PICK SZEGED: Alilović – P. Rodríguez 4, Maqueda 3, Gaber 4, Blazević, Henigman 1, Bombac 2. Csere: Šego, Nagy M. (kapusok), Sigurmannsson 2/2, Bodó 7, S. Sunajko, Kaspárek 3, Bánhidi 5, Šoštaric 1/1, Canellas 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 5/4, ill. 5/3. Kiállítás:8, ill. 4 perc.

komloiujsag.hu