Kiváló csapatmunkával, remek egyéni teljesítményekkel győzött a Sport36-Komló kézilabdacsapata a kiesés ellen élet-halál harcot vívó Mezőkövesddel szemben.

Látványos koreográfiával köszöntötte Táborunk a pályára lépő csapatokat, amit álomszerű rajttal hálált meg együttesünk.

Egy-egy kimaradt komlói és mezőkövesdi helyzet után Obradović két gólja adta meg az alaphangot a mérkőzésre. Ezt a vendégek a 7. percre még kiegyenlítették, ám egyebek mellett Jerković háttal adott gólpasszát követő Marković-gól után elléptünk Buday Dániel együttesétől.  (6-3)

A mérkőzés első harmada leginkább a kapusokról szólt. Pásztor is jól védett a Mezőkövesd kapujában, de Ante Granić teljesítménye egy magasabb fokozatot képviselt. Bravúrjai mellett sáncunk is remekelt ezen a napon. Marković két alkalommal is így jutott labdához, amit lefutás után gólokkal hálált meg. (10-5)

Buday Dániel időkéréssel és 7-6 elleni játékkal próbálta ellensúlyozni csapatunk fölényét, ám ez nem igazán jött be. Jerković előbb „üreskapus” gólt lőtt, majd Marković adta vissza a korábbi gólpasszt; kínai figurából lövetett gólt játékostársával. (12-6)

A megalkuvást nem tűrő Sunajko több sáncoló kezet is megkerülve süllyesztette el 15. találatunkat a vendégek kapujában, és csak azért nem lett eggyel több, mert Granić ívelése a félidőt jelző dudaszó pillanatában csak a kilencesnél járt, így a játékvezetők nem adhatták meg a gólt.

Ami késik, az nem múlik. A második félidő elején Szkokán és Obradović után kapuvédőnk is betalált, ám előtte még kivédte Menyhárt 100%-os ziccerét. 18-10 után két góllal felzárkózott ellenfelünk, de rövidebb kispadjuk már éreztette hatását, nem tudták csökkenteni együttesünk lendületét.

Több érdekességet is feljegyezhettünk ebben az időszakban. Előbb Jóga húzta vissza a térfelünkről az üres kövesdi kapura ívelő Obradović kezét, amiért büntető következett, majd Jerković félpályáról vette be az árván maradt vendégkaput. (20-12)

Buday-mester mindent megpróbált. Egy esetben három játékosunkra is külön őrzőt állított, de ez sem segített, Jerković 10-12 méterről találta el a bal felsőt (24-17), aztán Granić védte Jancsó 100%-os ziccerét.

27-19 után egy kis homok került a gépezetbe – a Mezőkövesd Menyhárt (3) és Halilbegović révén zsinórban négy gólt szerzett, ám ez már nem osztott, nem szorzott. Marković záró találatával 28-23-ra vertük a kiesés elől menekülő vendégeket.

K&H Kézilabda Liga 23. forduló:

Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC 28:23 (15-10)

Komló, Városi Sportközpont 800 néző V: Horváth, Marton

Sport36-Komló: GRANIĆ 1 – Szkokán 1, OBRADOVIĆ 4, Petričević, Katzirz, JERKOVIĆ 6, MARKOVIĆ 8/1. Cserék: SUNAJKO 6, GRÜNFELDER 2, Balázs S., Manojlovity, Marcsek Vezetőedző: Kilvinger Bálint

MEZŐKÖVESD: PÁSZTOR – Jancsó 1/1, Kovács B. 1, Jóga 1, HORVÁTH 4, HALILBEGOVIĆ 8/2, Menyhárt 3. Csere: Győri (k), Rodić 1, MARTINS 4, Dávid, Kovács P. Vezetőedző: Buday Dániel

Hétméteresek:  3/1 illetve 4/3 Kiállítások: 10p illetve 2p

A tabella …. 7. Dabas 21p 8. Sport36-Komló 19p 9. FTC 18p 10. DVTK-Eger 15p 11. Budakalász 14p 12. Cegléd 13p 13. Mezőkövesd 11p 14. Vecsés 0p

komloiujsag.hu