28-23-ra verte a Sport36-Komló a Mezőkövesd együttesét az NBI 23. fordulójának mérkőzésén. A főszereplők így látták a 60 percet:

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Gratulálok a Kövesdnek, nem adta olcsón a bőrét. Nehézségeik ellenére tapadtak ránk. Azt ők látják, hogy miként tudják kamatoztatni mai tapasztalataikat a hátralévő mérkőzéseken. Sejtettük, hogy a tavaszi időszak nehéz lesz, belülről átélni még nehezebb volt. Mindannyian vártunk erre a sikerre, igaz szerettük volna, ha ez hamarabb elérkezik. Tapasztaltuk, hogy ezért mennyire meg kell dolgozni. Látható volt a koncentrációnkon, hogy készen álltunk erre a mai sikerre. A mérkőzést jól kezdtük, különösen védekezésben. Egy-két ziccerünk kimaradt, de utána látható volt, hogy a helyzetünktől függően a tőlünk telhetőt megtettük. A Mezőkövesd megpróbált szívósan feljebb jönni, de remekül kontrolláltuk a mérkőzést.”

Ante Granić, a Sport36-Komló kapuvédője: „Először is gratulálok a vendégcsapatnak, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Sokat készültünk, beszéltünk a mai mérkőzés előtt. Nem az volt fontos, hogy ki volt ezen a találkozón a legjobb, hanem csak a győzelem, a két pont megszerzése. A bajnokság hátralévő mérkőzéseit megpróbáljuk megnyerni, megyünk tovább.”

Buday Dániel, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője: „Gratulálok a Komló csapatának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést! Sajnos 12 fővel tudtunk eljönni, akikből ketten „félbetegen” vállalták a játékot. Ettől függetlenül olyan alapdolgokban hibáztunk, ami megengedhetetlen ezen a szinten. 15 „ajtó-ablak” ziccer kihagyásával idegenben nem lehet nyerni, ez megbosszulta magát. Nehéz helyzetben vagyunk szerkezetileg is – jobbátlövő nélkül -, ezt meg kell oldanunk. Felkészülünk a számunkra sorsdöntő három mérkőzésre, ebből szeretnénk a legjobbat kihozni. Fejben és fizikailag is frissíteni kell a csapatot, bízom benne, hogy korrekt körülmények között fognak zajlani ezek a mérkőzések, megteszünk mindent a célunk eléréséért.”

Horváth László, a Mezőkövesd KC játékosa: „Jó mérkőzés volt. Kicsit hosszú volt az út, álmosan is kezdtünk. Lassan tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát. Ellenfelünk kapusa nagyon jól védett, nehezen találtuk meg a Komló védelmének gyenge pontjait. Sérültjeink, betegeink voltak, de nekünk a két hazai mérkőzésre kell készülnünk, ha azokat nyerjük, akkor bennmaradhatunk.”

komloiujsag.hu