A tabella 8-9. helyét elfoglaló csapatok csatája nyitja az őszi szezon utolsó fordulóját. A Sport36-Komló a DVTK-Eger ellen zárja 2018-as esztendőt. Győzelmünk esetén hét ponttal megléphetnénk üldözőinktől.

Két csalódott csapat találkozik Komlón a 2018/19-es bajnokság őszi záró fordulójában. Mind a Sport36 mind az Eger döntetlennel esett ki a Magyar Kupából, így a bajnokságban szeretne vigasztalódni, pontosabban egy jó szezont zárni.

Az Eger hazai pályán a Dabassal játszott a Magyar Kupában 26-26-os döntetlent, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eredményből, mert a Heves megyeiek ősszel a Tatabányától és a Csurgótól is pontot vettek el. Ami az idegenbeli mérlegüket illeti, vegyes a kép. Legutóbb a Budakalász otthonából hozták el mindkét bajnoki pontot, ám előtte képesek voltak kikapni Mezőkövesden és Cegléden is.

Csapatunk mondhatni balszerencsés döntetlennel esett ki a Ferencvárossal szemben a kupából, de a keddi találkozón Kilvinger Bálint bátran rotálta játékosait, így feltételezhetően nem lépnek holtfáradtan pályára az egriek ellen Jerkovićék.

A legutóbbi három fordulóban a „a Hét Csapatába” beválasztott Igor Marković nehéz mérkőzésre számít az északi együttes ellen, mivel ellenfelünk komoly eredményekkel büszkélkedhet. Kulcsfontosságú lesz, hogy a szurkolók segítségével egy feszes védelmet állítsunk fel, amiből gyors gólokra lehetünk képesek, amivel megkönnyíthetjük dolgunkat. A montenegrói szélső hozzátette, hogy győzelmünk esetén elmondhatjuk magunkról, hogy egyetlen olyan csapattól sem kaptunk ki, akik mögöttünk vannak a tabellán. Ezzel megalapozhatjuk egy nyugodtabb tavaszi időszakot – nyilatkozta Marković honlapunknak.

A hírek szerint az Eger nem Tóth Edmond irányításával vág neki a mérkőzésnek, hanem a jó húsz éve már edzőként Komlón is megfordult Váczi Sándor ül le a kispadra.

Váczi a 2002/2003-as szezon második felében edzőként dolgozott Komlón. Érdekesség, hogy akkor Kilvinger Bálint játékosa volt az ősz hajú mesternek.

A találkozón ismét jótékonykodásra lesz lehetőség. A komlói szurkolók a komlói állatvédőkkel karöltve segítenének állatokon. A kézilabdameccs előtt a sportcsarnok előterében kijelölt helyen várják az adományokat. Amire szükség lehet: macskatáp, konzervek, kutyakölyöktáp takarók, lepedők.

 

K&H Kézilabda Liga 13. forduló 2018.12.14. 18 óra:

Sport36-Komló – DVTK-Eger

Komló, Városi Sportközpont V: Bán, Haskó

komloiujsag.hu