Fiestával zárult a szombati bajnoki. Mind védekezésben, mind támadásban maradandót alkotott a Kilvinger-csapat a Budakalásszal szemben. Igor Marković 11 góllal fricskázta meg a vendégek védőit.

 Nehéz mérkőzésre számított a hozzáértő komlói szurkolótábor az erős középcsapatnak tartott Budakalász ellen. Közel negyedórán keresztül igazolták is a vendégek, hogy valós volt félelmünk. Minden komlói találatra jött válasz a másik oldalról.

Ugyanakkor az is feltűnt, hogy szélsőnk, Igor Marković bombaformát fogott ki erre a napra. A montenegrói válogatott korábbi kapitányának nevét már a 11. percben skandálta a közönség, nem csoda, hiszen a 14. percben már hét gólnál járt.

Ebben az időszakban számtalan klasszikusnak számító támadás futott végig a pályán: Granić védését követően Jerković hajszálpontos indításából Marković talált be rendre a hálóba.

De nem csak ő, hanem Srečko Jerković és Balázs Sándor is igencsak gólérzékenyen játszott ezen az estén. Ennek okán Gebhardt Ádám különleges kivitelezésű szélsőgóljaira nem is nagyon kapta fel a fejét az ekkor már extázisban lévő „Tábor”.

Volt, hogy hatgólosra is nőtt a két csapat közötti különbség, ám a szünetre meg kellett elégednünk az öttel. (19-14)

Két kapufával kezdtük a második játékrészt, aztán ismét Marković – percek következtek. Még az sem lendített a vendégek szekerén, hogy Sunajko és Ivan Matić is külön őrzőt kapott. Némi ijedelmet Jerković második kiállítása jelentette, ám ezen az estén nem talált fogást Forgács Gyula csapata a Komlón. Előbb nyolccal, majd néhány perc múlva már tízzel megléptek Czináéktól Balázsék.

A végjáték – amikor már minden komlói játékos lehetőséghez jutott – gyakorlatilag büntetőpárbajjá alakult – ám a különbség már nem változott. A játékunkat a végén Ivan Matić színesítette – a horvát átlövő harmadik kiállítása piros lapot ért.

A Sport36-Komló gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a leginkább hazai játékosokat foglalkoztató Budakalász ellen, a vendégek mindössze egyszer, 5-4-nél tudtak vezetni a találkozón.

Magabiztos győzelmünkkel megerősítettük helyünket a tabella középcsoportjában.

K&H kézilabda Liga 9. forduló:

Sport36-Komló – CYEB Budakalász 34:24 (19-14)

Komló, Városi Sportközpont V: Nagy, Túróczy

Sport36-Komló: GRANIĆ – Gebhardt 3, OBRADOVIĆ 2, GRÜNFELDER 1, Katzirz, JERKOVIĆ 5, MARKOVIĆ 11/2. Csere: Szabó M. (k), SUNAJKO 4, Kovács M., BALÁZS S. 4, Matić 1, Szkokán 2, Wéber 1/1, Manojlovity, Marcsek . Edző: Kilvinger Bálint

Az eredmény alakulása:  5.p 3-3, 10.p 6-6  15.p 11-8  20.p 14-10, 25.p 17-11  35.p 21-16 40.p 23-16  46.p 26-19 50.p 28-20  55.p 31-21

Hétméteresek: 3/3 illetve 4/4   Kiállítások: 12p illetve 8p Kizárva: Matić 57.p  (Komló)

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa Bohács (7/4) és Leimeter (4) volt.

komloiujsag.hu