A  több szempontból is emlékezetes görög túra után ismét hazai környezetben lép pályára kézilabdacsapatunk. Szombati ellenfelünk az Olympiakosznál jóval erősebb Csurgó lesz.

 A mentális- és fizikai fáradtságot félretéve, összeszorított fogakkal lehet esélyünk a győzelemre a Csurgó ellen. Tisztában vannak ezzel játékosaink is, akik a csalódottságot leküzdve végezték a héten a felkészülést a régiós rangadóra.

A tavalyi eredmények (Három pontot szereztünk Hadziomerovićéktól – a szerk.) komlói győzelmet jósolnak – ráadásul a hazai statisztikánk sem fest rosszul; a Ferencváros, a Dabas és a Cegléd mellett a görög bajnokot vertük -, ám a somogyi alakulat zsinórban ötször győzött a bajnokságban, amivel dobogós helyet foglal el a tabellán. Sőt – esetleges komlói győzelmével felléphetne közvetlenül a listavezető Szeged mögé.

Nagy Szabolcs, a Csurgó fiatal játékosa honlapjukon elárulta, hogy nem hálás feladat a komlói katlanban vendégjátékosként kézilabdázni, ebből is kifolyólag parázs mérkőzésre számít, de bizakodó a pontszerzés, esetleg a győzelem tekintetében. Egy egykor világsztárnak nevezhető játékosai is pályára léphet csurgói mezben: Alem Toskić több Bl-csatát megélt a Vardar és a Celje színeiben.

Selymes Attila szerint a Csurgó egy nagyon jól összerakott csapat, jó védelemmel, jól induló támadósorral. „Maradt még energiánk a görög párharc után is, fel tudtunk készülni a riválisból, és egy nagyon szoros meccsen itthon tartjuk a két pontot” – fejezte ki optimizmusát a komlói csapatkapitány.

Szükség lesz a vendégszektor megnyitására is, hiszen a hírek szerint szurkolói busz indul Csurgóról. Hang- és gólpárbajra készüljön mindenki szombaton 18 órától, ám előtte is érdemes ellátogatni a sportközpontba, hiszen kettőtől a serdülők, 16-tól az ifik vívnak a kiesés szempontjából élethalálharcot a somogyi városka utánpótláscsapataival.

K&H Kézilabda Liga 7. forduló, október 20. (18:00)

Sport36-Komló – Csurgói KK

Komló, Vezeti: Herczeg, Südi

komloiujsag.hu