Kőkemény, sokszor brutális jelenetekkel tarkított mérkőzésen született döntetlen a Sport36-Komló – Csurgó regionális rangadón.

 Már a szurkolók beléptetésekor forrtak az indulatok a két tábor között, ami a mérkőzésre is kihatással volt. A Csurgó nagyon jól kezdet a bajnokságot, egyértelműen a két bajnoki pontért érkezett Komlóra. Míg együttesünk az Olympiakosz elleni kiesés apátiájából próbált kikecmeregni.

Granić bravúrjával kezdtük a mérkőzést, a horvát hálóőrünk visszanyúlva hárított egy labdát. Mindkét együttes több átlövése is célt tévesztett az első időszakban. Ebből a rohanásból a vendégek tértek előbb észhez, szép lassan háromgólos előnyre tettek szert. (3-6)

Selymes derékproblémája miatt nem állhatott Kilvinger Bálint rendelkezésére, így Granić mellett fiatal kapusunk, Szabó Martin ült bevetésre készen padunkon. Ezért is izzadtunk abba bele, hogy hálóőrünk – piros lapot kockáztatva – orosz rulettet idéző módon futott ki többször is kapujából labdát szerezni.

8-5-ös csurgói vezetésnél villantotta meg igazi tudását együttesünk. Előbb Gebhardt finomított az eredményen, majd Balázs Sándor és Jerković találatával ki is egyenlítettünk. (8-8) Nem sokáig örülhettünk a felzárkózásunknak, mert újabb csurgói percek következtek, aminek következtében 4 gólosra növelték előnyüket a vendégek.

A 30. perc elején Balázs Sándor kissé könnyelműen szedett össze egy 2 perces büntetést, ráadásul másodpercekkel a lefújás előtt Cehte lábbal ment bele Katzirz hasába, ami érthetően felbosszantotta egykori válogatott játékosunkat. A bírók salamoni döntést hoztak; kiállították mindkét játékost.

A pihenő után még nem gondoltuk, hogy Sunajko a 29. percben született gólját követően 32 percet kell várni az újabb hazai találatra. Pedig ez történt. A 15 perces szünet után még Marković és Toskić páros büntetése borzolta a kedélyeket, majd az órával voltak problémák, ami miatt 15 percen keresztül állt a játék.

Két csúnya sportszerűtlenség miatt megfogyatkoztak a vendégek. 16-12-es csurgó vezetésnél Kerkovits a büntetőt „ráhúzta” Granić fejére, amiért piros lapot mutattak fel a játékvezetők neki, majd Hadziomerović egy visszafutásnál leterítette Markovićot, amiért szintén piros lappal büntették az egykori komlói beállóst. Talán ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy rátalált a helyes útra a Kilvinger-csapat. Obradović, Grünfelder, Sunajko és Gebhardt hathatós közreműködésével egy gólra megközelítettük Bencze József együttesét.

Sőt, a 49. perben Sunajko góljával ki is egyenlítettünk. Valaki a nézőtéren megjegyezte: „visszatért a csapat Athénból”.  Sajnos Katzirz kizárása újból a vendégeket hozta helyzetbe. 26-24-nél Gebhardt lőtt fifikás gólt büntetőből, majd Sunajko tett kétszer is extrát hozzá támadójátékunkhoz, amivel az első perc után ismét megszereztük a vezetést. (27-26)

Fél perccel a mérkőzés vége előtt Vasić büntetőből egyenlített. Kilvinger Bálint időkérése után már csak 9 másodpercünk maradt gólszerzésre. Sajnos Marković kínaira feladott labdája azonban nem volt elég pontos, Jerković a kapu fölé emelte a labdát. A hátralévő 3 másodpercet már nem tudta kihasználni a Csurgó. Zaponsek kapus hosszan előredobott labdája elkerülte kapunkat.

Óriási fegyvertény az idén jelentősen megerősödött Csurgó megállítása. Ellenfelünk 5 meccses győzelmi sorozatát törtük meg. Számunkra feltétlenül előremutató, hogy az Athénból hozott apátiát egy megsüvegelendő teljesítménnyel sikerült feledtetni. A Sport36 hét ponttal a hetedik helyen áll a tabellán.

K&H Kézilabda Liga 7. forduló:

SPORT36-KOMLÓ–CSURGÓI KK 27:27 (11–14)
Komló, 1000 néző. V: Herczeg, Südi
Sport-Komló: Granić – GEBHARDT 7/5, OBRADOVIC 5, GRÜNFELDER 3, Katzirz 1, Jerković 1, Marković 2. Csere: SUNAJKO 6, Kovács M. 1, Balázs S. 1, Matić, Wéber. Edző: Kilvinger Bálint
Csurgó: Zaponsek – VASIĆ 6/2, ASTRASHAPKIN 4, Hanusz, Hadziomerović 3, CEHTE 5, KOVACEVIĆ 4Csere: Balogh T. (k), Toszkić, Oslak 4, Tóth A., Kerkovits 1/1, Vasvári, Szeitl E., Nagy Sz. Edző: Bencze József

Az eredmény alakulása: 12. p. 3–6 20. p. 8–8 35. p. 12–16. 43. p. 19–20. 49. p. 24–24. 53. p. 24–26 57. p.27–26

Kiállítások: 14, ill. 18 perc Piros lap: Kerkovits 35.p, Hadziomerović 43.p  Kizárva 3 kétperces kiállítás miatt: Katzirz 52.p

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3

komloiujsag.hu