Nagyon rosszul alakult számunkra az Olympiakosz elleni találkozó. Szinte a mérkőzés elejétől futottunk az eredmény után, ennek ellenére az utolsó másodpercig volt esélyünk a továbbjutásra. A görög csapat jutott az EHF-kupa 3. fordulójába.

Nem volt telt ház a Melina Merkouri Arénában, de ami számunkra a legfontosabb a komlói szurkolók elfoglalták helyüket a pireuszi röplabdacsarnokban. A jó és rossz értelemben is mediterrán hangulatban a Sport36 kezdte a találkozót.

Sajnos nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, szinte valamennyi görög támadás góllal zárult. A 11. percben már 4 góllal vezetett az Olympiakosz,14 perc után pedig ledolgozta Komlón összeszedett hátrányát. (10-5) Döcögős támadójátékunk leginkább Marković segítette ebben az időszakban, légiósunk szélről és büntetőből volt eredményes. 10-6 után volt egy biztató periódusunk. Marković, Jerković, Sunajko öt gólt is összehozott, amivel 11-11-re egalizáltunk. Ekkor azt gondolhattuk, hogy a jó irányba került szekerünk, azonban Arsić büntetőt fogott, ami kizökkentette csapatunkat a kerékvágásból. Így a házigazdák némi bírói segédlettel ismét elhúztak. (14-12)

Gyors komlói góllal kezdődött a második játékrész, de a görög csapat újból fölénk kerekedett. Ehhez az is kellett, hogy egy szabályosnak tűnő Jerković-találatot elvettek tőlünk a svájciak. Akkor még nem tudtuk, hogy Katzirz és Lemos páros kiállítása melyik csapatot hozza hátrányba. Mindenesetre az Olympiakosz begyújtotta a rakétákat Tsilisék folyamatosan növelték előnyüket. A 24-16-os vezetésükhöz hozzájárult, hogy 12 percen keresztül képtelenek voltunk gólt lőni Arsić kapujába, valamint az is, hogy szinte minden megmozdulásunkat 2 perccel büntették a derék játékvezetők. Az 51. percben tört meg jég: Balázs Sasa gólja egy jóindulatú folyamatot indított el. Némileg feljebb zárkóztunk, ami ismét nyílttá tette a továbbjutás kérdését. (26-20)  Egy görög 7-es gólra előbb Jerković, majd Gebhardt válaszolt. 27-22-nél Zaravinas edző időt kért, de hiába, a görögök elpuskázták utolsó támadásukat. Ekkor Kilvinger Bálint tette le a zöld kártyát a zsűri asztalára. A képlet egyszerű volt: a hátralévő 30 másodpercben amennyiben gólt lövünk, megvan a továbbjutás.

A végletekig kijátszott támadás végén Marković lőhetett nagyon kis szögből kapura, de labdája a kapufáról vágódott ki az alapvonalon túlra. Ezzel idegenben lőtt több góllal a görög csapat jutott az EHF-kupa 3. körébe.

EHF-kupa 2. forduló, 2. mérkőzés:

Olympiakosz – Sport36-Komló 27:22 (14-12)
Melina Merkouri Aréna, 600 néző V: Buache, Meyer (svájciak)

SPORT36-KOMLÓ: Granić– Gebhardt 1, Obradović 3, Sunajko 1, Grünfelder 2, Jerković 7, Marković 6. Csere: Selymes (k), Balázs S. 1, Matić, Pál Á., Katzirz, Szkokán 1, Kovács M. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Kiállítások: 8p illetve 14 p Hétméteresek: 4/4 illetve 5/3

Továbbjutott az Olympiakosz 56-56-tal, idegenben szerzett több góllal.

komloiujsag.hu