Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető

INDUL A JÁTÉK!
OKT 18
közzétette admin  október 18, 2018 6:58  HírekEgy EHF-kupa mérkőzés margójára

Komló – Pireus máshogyan

 

 

 

Szerkesztő:

Sokat gondolkodtam és beszélgettünk arról, hogy megírjam a véleményüket, tapasztalataikat az elmúlt hetekről, az EHF-kupa mérkőzésekről. Semmikép nem szeretnénk, ha magyarázkodásnak tűnne. Célom az, hogy az ő szemszögükből lássatok bele a történetbe:

 

Szigeti Szabolcs tulajdonos, ügyvezető igazgató:

Nagyon bizakodva vártuk a párharcot. A szervezői munka július 20-án kezdődött és a mai napon tartott értékeléssel zárult. Nem fontossági sorrendben a feladatok voltak:

1.    Anyagi feltételek biztosítása – a két mérkőzés teljes költsége kb. 8 000 000 Ft volt.

2.    Szállások, étkezések foglalása, szervezése, egyeztetése

3.    Hazai mérkőzésrendezés feltételeinek megteremtése, kialakítása és megvalósítása

4.    Utazás megszervezése, a pireusi tartózkodás teljes megszervezése, lebonyolítása, logisztika biztosítása.

A fő feladatok ezek voltak, melyet sok száz apróság egészített ki.

 

Kilvinger Bálint vezetőedző:

A sorsolást követő legfontosabb feladatunknak azt tekintettem, hogy a srácok a fejükben ne az EHF-kupával foglalkozzanak, hiszen addig 4 fontos bajnoki mérkőzés várt ránk. Azok eredményei meghatározzák az egész idény szereplését. Igyekeztem úgy összeállítani a programot, hogy mindig csak a következő feladatra összpontosítsunk.

Sikerült valamennyi szervezési és szakmai feladatot elvégeznünk. Minden készen állt a mérkőzésre és a bajnoki 6 pont is siker volt.

 

Szerkesztő: Siker vagy kudarc?

 

Szigeti Szabolcs:

Egyértelmű siker, de a szállodában mikor már Bálinttal kettesben maradtunk, a falba csaptunk, hogy a …… de jó lett volna, ha meg van a továbbjutás. Siker, mert munkatársaimmal tökéletesen megszerveztünk mindent. Siker, mert mindenki összefogott azért, hogy megoldjunk mindent.

 

 

Kilvinger Bálint:

Azt gondolom, hogy siker. Siker, mert megszereztük első hazai nemzetközi kupagyőzelmünket. Mert a visszavágón háromszor álltunk fel a padlóról és volt esélyünk tovább jutni úgy, hogy nem tudtunk jól játszani és a tudásunk legjobbját hozni.

 

Szerkesztő: Nehezen akarjátok megfogalmazni, de sok történet kering a görögországi dolgokról. Ti hogyan láttátok?

 

Szigeti Szabolcs:

Nehéz bármit mondani, mert magyarázkodásnak tűnik, de ez egyszerűen botrányos volt. Nálunk a görögök a sikondai 4 csillagos Ambient Hotelben laktak, teljes ellátással. Mi egy jó indulatú 3 csillagos szállodában voltunk, ami olyan forgalmas helyen volt, mint az M0 autóút. Csapi víz kancsóban az asztalon, az étkezés teljes ellátás. Megjegyzem ezzel nem volt gond. A személyzet a folyosón dohányzott és várta, hogy takarítson, de ők mindenhol dohányozhatnak. Nem edzhettünk a mérkőzés időpontjában. Az edzésünk alatt folyamatosan ki-be jártak az ellenfél játékosai, technikai munkatársai, és volt aki közben dohányzott. De ezeket is kezeltük, alkalmazkodtunk. Jól esett, hogy a szurkolók meglátogatták a csapatot, és segítettünk nekik a buszunkkal, hogy visszajussanak a városba.

 

Kilvinger Bálint:

A vezetők, Szabolcs és munkatársai előtt le a kalappal. Azt a munkát, amit elvégeztek, ember nem tudja felbecsülni. Mindent megteremtettek, amit kértem. Kiutazhattunk egy nappal korábban, pedig ez komoly anyagi plusz volt. Biztosítottak mindent, hogy jól szerepeljünk. Mindenre volt A, B és még C terv is. A srácok példásan kezelték a helyzetet. Volt, hogy másfél órát kellett várnunk, hogy edzünk. Megoldották. Az öltözői fejeléses kör óriási volt!

 

Szerkesztő: Kényes kérdés, de mi volt vasárnap?

 

Szigeti Szabolcs:

Minden a terv szerint ment: reggeli, közös kávé, séta, pihenés, ebéd, utazás a mérkőzésre. Eddig minden jó volt. Aztán ott szembesültünk néhány dologgal.

-      A pálya csúszott. Előző nap nem.

-      Eredményjelző éppen csak működött: nem volt alkalmas a 2 perces kiállítások mérésére. Fogalmunk sem volt, mennyi van abból vissza. Egy papír volt kihelyezve a versenyasztalon, amit nehéz nézni meccselés közben.

-      A magyar nézők 10 euróért, a görögök 5 euróért, a pireusi szurkolók ingyen tekinthették meg a mérkőzést. 38 jegyet rendeltek a szurkolók, amit előre ki kellett fizetnünk. Mivel 7 ember nem vette át, a klubnak 70 eurot ki kellett fizetnie, mert nem vették vissza azokat.

-      Az is érdekes volt, hogy az európai szövetség delegáltja többször görögül beszélt a technikai egyeztetésen, amit mi nem értettünk meg.

-      Semmilyen helyet nem biztosítottak a klub munkatársainak. A pálya baloldalán lévő két (piros és fehér) szektort jelölték ki nekünk úgy, hogy a fehér a munkatársaké, a piros a szurkolóké. Azt mondták a vezetők ülhetnek középre, de nem tapsolhatunk, nem állhatunk fel, nem szurkolhatunk és nem mehetünk sehová. „… mert a biztonságunkat nem tudják garantálni.” Mondta a görög illetékes szó szerint.

-      Négy órakor betereltek minket a helyünkre, ott elmondták, hogy innen nem mehetünk sehová: se WC, se büfé, se a csapathoz.

-      Közben jónéhány sapkás, száját eltakaró, napszemüveges érkezett meg, és a szektorunk is folyamatosan benépesült göröggel. Munkatársam végig veszekedett a görög rendezőkkel. Végül annyit ért el, hogy két Zeus szerelésben lévő munkatárs és rendőr kíséretében el lehetett menni. A vezetőség egyetlen tagja sem kapott fenntartott helyet, míg nálunk az erkélyen a legjobb helyet kapták. VIP büfével stb.

-      Voltak civil utazók akik egyébként dolgoznak a magyar szövetségnek. Sem ők, sem mi, sem a szurkolók nem tudtunk WC-re menni, vagy inni 16.00-20.00 óra között. Végig dohányozni lehetett a meccs alatt bent. És sorolhatnám még…

 


  


Foto: PSZZ Press

 

 

Kilvinger Bálint:

Feszült légkör volt, a görögök mindent megpróbáltak, ami a sportszerűség határán túl is ment. Dobáltak a nézőtérről, leköpték, leöntötték játékosainkat következmények nélkül. Érdekes játékvezetői felfogás volt, az utolsó 6 percet szinte végig hátrányban, sőt kettős hátrányban játszottuk, és mégis majdnem meglett… Azonban be kell látnunk, ez a nemzetközi mérkőzés „beárazott minket, a játékosokat”. Itt többet kell nyújtani, és jobban kell játszani, mint a hazai bajnokin, ahhoz hogy tovább menj. Nem sikerült. A Szabolcs által elmondottak közrejátszottak abban, hogy a fejek nem voltak rendben, de Szabolcsék mindent megtettek, hogy ebből ne érezzünk semmit, és ez jó volt. Kár, hogy a vége szomorú lett, és remélem Szabolcs is meggondolja magát.

Egyébként gratulálunk az Olympiakosz csapatának és sok sikert kívánunk nekik az EHF-kupa további mérkőzéseihez.

 


  


Fotó: PSZZ Press

 

Szerkesztő: Magas labda, mit kell meggondolni?

 

Kilvinger Bálint:

Erre én nem felelhetek. Mi Szabolccsal együtt indultunk 10 éve az úton, neki sokat köszönhetek, mi együtt alkotunk csapatot, és azt hiszem, pályánk során végig együtt fogunk dolgozni, bárhová is visz majd az élet.

 

Szigeti Szabolcs:

Mindenki feszült és ideges volt, és ezt nem sikerült jól kezelni. Sajnálom, hogy édesanyám is szájra került, és nem a görögök részéről… Most át kell gondolnom a munkám, a jövőt, mert egy határ átlépésre került. A döntést később hozom meg.

 

Szerkesztő: Szombaton Csurgó

 

Kilvinger Bálint:

Igen, itt az újabb feladat, ma már edzettünk és készülünk. Nagyon nehéz lesz, hiszen ellenfelünk nagyon jó, és négy meccset nyert zsinórban. Készülünk, mert szeretnénk mi is négy győzelemmel állni szombat este.

 

Szigeti Szabolcs:

Ez a sport. Jönnek az újabb megmérettetések. Bálinttal együtt nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy Görögországban is bíztattak minket, és hogy sokan követték az online közvetítést is. Rengeteg bíztató üzenetet kaptunk, jól esett. Nem nagy ajándék, de azok, akik személyesen vettek részt a meccsen és átélték ezt a kemény délutánt, azoknak ingyenes lesz a belépés, ennek költségeit én átvállalom.

 

Kilvinger Bálint:

Én pedig egy korsó sörrel kedveskedek a jegy mellé. Tudjuk, nem nagy ajándék, de továbbra is számítunk a hetedik játékosunkra! Köszönjük mindenkinek, aki szurkolt nekünk!

 

Szerkesztő: Sok sikert!


Hozzászólás írása

Az Ön neve*

Email címe*

Kapcsolódó link

Hozzászólás*

Ellenőrző kód*
 RSS