Nagy várakozás előzi meg a bajnokság 6. és a 7. helyezettjének összecsapását Komlón, az NBI 5. fordulójából előrehozott mérkőzésen. Fotó: archív

Annak ellenére, hogy a találkozót élőben közvetíti az M4-es sportcsatorna, nagy valószínűséggel telt ház fogadja a vendég Cegléd komlói fellépését.

A vasárnap délutáni találkozó több okból is érdekes csatát ígér. Egyrészt a győztes – már a bajnokság nyitó szakaszában –  lépéselőnybe  kerülhet a tabella hátsó régiójával szemben, másrészt a Komló pokolian nehéz sorozat elé néz. A Tatabánya után a Szeged, a Csurgó és a Veszprém következik a kék-fehérek számára.

Az sem mellékes, hogy a kék-fehéreknek ez lesz az utolsó hazai fellépés az Olympiakosz elleni EHF-meccs előtt, jó lenne minél jobb hangulatban nekivágni októbernek.

A vendégek két győzelemmel vágtak a szezonnak. Igaz mindkétszer újonc csapatot vertek. A Vecsés és a Mezőkövesd legyőzése után csak kevésen múlott újabb sikerük. Már 4 góllal is vezettek – a bennünket 10 góllal verő gyöngyös otthonában – ám végül mínusz 5-tel zárták a Mátraalji kirándulást.

Mondhatnánk, lendületben van Kilvinger Bálint csapata. A Fradi-verést követően a Dabassal szemben szereztünk két pontot, de valljuk be, utóbbit szerencsével. Mindenesetre van miért visszavágni a Ceglédnek. Az előző szezon egyik legfájdalmasabb hazai vereségét mérte ránk az alföldi együttes. Sajnos a 8 gólos különbség (15-23) hűen tükrözte akkori szenvedésünket.

A Cegléd honlapja oroszlánketrecnek aposztrofálta csarnokunkat, ahol nagyon nehéz játszani. Jakab László és Varga Péter legénységének tehát nem lesz könnyű dolga vasárnap.

Ante Granić, kitűnő formában lévő horvát kapusunk úgy véli, saját elképzelésünk pontos megvalósításával, kemény védekezéssel megszerezhetjük harmadik győzelmünket. Ehhez az is kell, hogy a vendégek sok futáson alapuló játékának megtaláljuk az ellenszerét.

K&H Férfi Kézilabda Liga 5. forduló, 09. 23 15:30.

Sport36-Komló – Ceglédi KKSE

Komló, Városi Sportközpont V: Bonifert, Oláh

A belépőjegy 1500 forint. A szurkolói kártyával rendelkezők 1000 forintért tekinthetik meg a meccset. A bérletek érvényesek a találkozóra.

komloiujsag.hu