Két jó formában lévő csapat randevúzik Tatabányán a kézilabda NBI-ben. Mind Vladan Matić mind Kilvinger Bálint együttese szorgalmasan gyűjtögette eddig a pontokat. Szinte hihetetlen: a házigazdák a második, a Sport36 a negyedik helyről várja az összecsapást.

 Egy-egy szeplő szerepel mindkét együttes eddigi bajnoki teljesítményében. Míg csapatunk a nyitó fordulóban szenvedett 10 gólos vereséget a Gyöngyöstől, addig a Tatabánya Egerben hagyott el egy pontot. Nagyobb érvágás feltehetően a Komárom megyeieket érte, hiszen ők hagyományosan a dobogóért szállnak harcba minden esztendőben.

Értékmérőnek is kiválóan megfelel a „bányász derbi”, hiszen mindkét gárda az EHF-kupában érdekelt. Selymesék az Olympiakosz elleni főpróbának is vehetik a 60 percet, míg a – nemzetközi színtérre egy körrel később beszálló – Tatabánya a szerdai Szeged elleni rangadóra készülhet.

Az esélyeket illetően: többnyire hazai győzelemre számít a szakma, ugyanakkor figyelmeztetve arra, hogy csapatunkban minőségi légiósok pattogtatnak, akik borsot tudnak törni bármelyik csapat, így a Tatabánya orra alá is. És ne feledkezzünk el arról sem, hogy 2017 márciusában 27-27-es döntetlent játszottunk az esélyesebb Matić-csapat ellen.

Legutóbbi mérkőzéseink a Tatabánya ellen: Tatabánya – Komló  27-27, Komló – Tatabánya  25-28 Tatabánya – Komló 31-21

A Tatabánya idei hazai mérkőzései: Tatabánya – Balatonfüred 22-18, Tatabánya – Ferencváros 27-22, Tatabánya – Dabas 27-18

K&H liga férfi NB I. 4. forduló, szeptember 28. 18:00:
Grundfos Tatabánya – Sport36-Komló
Tatabánya, V: Bócz, Wiedemann

komloiujsag.hu