Szappanos Gergely irányításával huszonnégy fős ifjúsági keret vágott neki a felkészülésnek. A korosztályra jelentős teher hárul idén, hiszen az NBI-es kiemelt bajnokság mellett az ifjúsági III. osztályban és a felnőtt NB II-es pontvadászatban is helyt kell állniuk a fiataloknak.  

Heti 7-8 edzéssel, edzőmérkőzésekkel készül ificsapatunk a bajnoki sorozatra, amely minden eddiginél komolyabb kihívást jelent játékosaink számára. A korosztályos kiemelt bajnokság alapszakaszában 26 mérkőzés vár a kék-fehérekre, ezeken kell annyi pontot gyűjteniük, hogy elkerüljék a kiesést eldöntő rájátszást. Szappanos Gergely edző szerint ebben elsősorban a hazai mérkőzéseknek lesz nagy jelentősége, de a közvetlen riválisok otthonából is pontokat kellene elcsenni.

Kiváló ellenfélből van bőven. A Nyugati csoportba került a Sport36 mellett a Győr, a Balatonfüred, a Budakalász, a Csurgó, az FTC, a Tatabánya, a NEKA, a Rév, a Szigetszentmiklós, a Telekom Veszprém, a Vác, a Várpalota és a Veszprémi KKFT Felsőörs együttese.

A bő keret lehetőséget ad arra, hogy a klub az ifjúsági III. osztályban is indítson csapatot. Ám év közben nem lehet átjátszani a két garnitúra között, ezért ebben a csapatban a fiatalabb korú ifisták és a serdülők 2002-es születésű játékosai kapnak helyet. A cél elsősorban meccsrutin szerzése lesz, hogy a következő esztendőben megfelelően tudják pótolni a kiöregedő ifistákat. Nem lesz sétagalopp ez a sorozat sem. A Bácska, a Baja, a Mecseknádasd, a Hőgyész, a Kalocsa, a Kiskőrös, a Kiskunhalas, a Dunaföldvár, a Siklós, a PEAC, a Nagyatád, a Nagykanizsa és a Somogytarnóca lesz az ifi II. ellenfele.

Ezen felül számítanak az ifi keret tagjaira az NBI-es csapat közvetlen utánpótlásának számító NB II-es gárdánál is. A cél itt elsősorban az, hogy a felnőttek között szerezzenek olyan jártasságot ifjú kézilabdázóink, amely később kamatoztatható lesz az NBI-es felnőttek keretében.

Szappanos Gergely új játékosok jöveteléről is beszámolt: a nyáron  két játékos is érkezett Csurgóról, valamint visszatért Balatonfüredről Tóth Kevin. Mellettük egy győri játékos is ismerkedik a komlói körülményekkel, leigazolásáról később döntenek.

A keretek kialakítása a jövő héten esedékes. Az már biztos, hogy augusztus 17-én pénteken, kora délután a Csurgó együttesével játszanak edzőmérkőzést a fiúk.

Az NB I-es ifibajnokság augusztus 30-án kezdődik, amikor a kék-fehérek a NEKA vendégei lesznek.

komloiujsag.hu