Motivált játékkal győzte le a horvát bajnokság 6. helyezettjét foghíjas kézilabdacsapatunk. Szerdán a szintén horvát Dubravát fogadjuk.

Nem volt kétséges ötödik felkészülési mérkőzésünk kimenetele. A vendég Vinkovci már az első percekben agresszív védekezéssel találta magát szembe. Eladott labdáikból pedig gyors támadás-befejezésekkel mattoltuk a horvát védelmet. Negyedóra után 11-4-et mutatott az eredményjelző, 8 perccel később már tíz volt közte. A játékrészben Marković volt a legeredményesebb, 8-szor vette be a piros-feketék kapuját.

A második félidőben tovább nyílt az olló, pedig ekkor már leginkább a fiataloké volt a főszerep. A két átlövőjét is nélkülöző Vinkovci csak asszisztálni tudott 17 gólos győzelmünkhöz.

A komlói csapatból sérülés és egyéb okok miatt hiányzott Selymes Attila, Branislav Obradović, Balázs Sándor, Gebhardt Ádám, Laufer Gábor és Katzirz Dávid.

Felkészülési mérkőzés:

Sport36-Komló – Spačva Vinkovci 34:17 (21-10)

Komló, Városi Sportközpont 300 néző V: Csányi, Drinóczi

KOMLÓ: Granić – Szkokán 6, Pál Á. 2, Grünfelder 3, Sunajko 2, Jerković 4, Marković 8/3. Csere: Szabó M (k) – Kovács M. 3, Manojlovity, Marcsek 1, Gajdos, Matić 3/1 Hoffmann 1, Wéber 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Hétméteresek: 6/4 illetve 1/1  Kiállítások: 14p illetve 8p

Kilvinger Bálint: „Sikerült gyakorolni a lerohanásos támadásokat. A feszes védekezésük ezt lehetővé tette.”

A kék-fehérek  augusztus 22-én 18 órától a szintén az EHF-kupában induló horvát Dubravát fogadják , majd pénteken a Vojvodina vendégei lesznek.

komloiujsag.hu