Elfogadta a kék-fehérek nevezését az európai szövetség, ezzel negyedszerre is kiléphet a nemzetközi porondra kézilabdacsapatunk.

A bajnokságban elért 5. helyezésünk kupaindulást ért, derült ki az EHF által néhány órája közzétett táblázatból. Kilvinger Bálint együttese az EHF-kupa második körében érdekelt, melynek mérkőzéseit október 6/7-én, illetve október13/14-én kell lejátszania. Sorsolásra július 17-én kerül sor.

Szigeti Szabolcs ügyvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy az EHF által előírt feltételek szerint a második körben még otthon játszhat csapatunk, ám ha innen továbbjutunk, akkor átmenetileg – legalább 1 mérkőzés erejéig – Pécsre kellene költöznünk. Érdekesség, hogy ekkor akár a többszörös BL-győztes Kiel is lehetne ellenfelünk.

A lehetséges ellenfelek: SKA Minszk (fehérorosz), a Pfadi Winterthur (svájci), az RD Riko Ribnica (szlovén), a Dobrogea Sud Constanta (román), a KPR Gwardia Opole, (lengyel), SL Benfica (portugál), Drammen HK (norvég), IBV Vestmannaeyjar (izlandi), HC Spartak (orosz), HCB Karvina (cseh), a HC ZTR Zaporozhye (ukrán), az Achilles Bocholt (belga), Maccabi Srugo Rishon Lezion (izraeli), az Alpla HC Hard (osztrák), HC Vojvodina (szerb), Olympiacos S.F.P. (görög)

Érdekesség, hogy tíz évvel ezelőtt az izraeli Maccabi Rishon már volt ellenfele a Komlónak. Akkor az izraeliek jutottak tovább, igaz mindkét mérkőzést idegenben játszottuk.

komloiujsag.hu