A 11. helyen zárta a bajnokságot a Sport36-Komló ifjúsági csapata. Szappanos Gergely tanítványai 4 győzelmet szereztek a kiemelt bajnokságban.

Nem volt egyszerű helyzetben Szappanos Gergely, az ifik edzője a nyári felkészülés elején. Egy igencsak vegyes társaságból (A sajátnevelésű fiatalokhoz Veszprémből, Paksról, Hőgyészről, Pécsről 8 játékos érkezett – a szerk.) kellett egységes csapatot gyúrnia.

Az elvárások – a bennmaradás – szempontjából elégedettek lehetünk, ám aki látta a bajnoki meccseket, az elmondhatja, több volt az együttesben. Számos esetben mindössze 1-2 gólos különbség mutatkozott a mérkőzések hajrájáig, a végjátékba csúszott többször is hiba.

Az összeálló keret igazából a tavaszi teljesítményére lehet büszke, ekkor három győzelmet is arattak Gajdosék. Csak a Tatabánya és a Telekom Veszprém tudott ebben az időszakban pontokat elvinni Komlóról. A Budakalász, a SZESE Győr és a Rév is pontokat hullajtott el sportközpontunkban, míg ősszel a Csurgó kapitulált itt. Különösen a Budakalász és a Csurgó elleni győzelmet tehetik a vitrinbe a fiúk, hiszen egy előrébb járó csapatot vertek ezeken a meccseken a kék-fehérek.

Szappanos Gergely a tavasszal mutatott támadójátékot dicsérte, ahol a begyakorolt taktikai elemeket már jól alkalmaztuk. Különösen hazai pályára igaz, hogy a Kemény-Gajdos kettős megfelelő stabilitást adott a védelmünknek

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a keret tagjai közül többen két-, illetve három vasat is tartottak a tűzben. Nemcsak az ifibajnokságban, hanem az NB II-es, a serdülő- és némelyiküknek a Ligakupa-sorozatban is helyt kellett állniuk. Szappanos Gergely szerint ez csak a sérülésekkel teli időszakban jelentett problémát. Egyébként jól oldották meg a feladatot játékosai.

Támadásban – nagy lövőerő hiányában – inkább a keresztmozgásos, betöréseken alapuló játékot játszottuk. Kemény Levente és Nyers Tamás adott fazont a csapatnak. A szélen Trischler Máté és Balogh Patrik jó teljesítményt nyújtott, utóbbit irányító poszton is pályára lehetett küldeni.

A következő bajnokságban dúskálhat a játékosokban az edző. Mindössze Kemény Levente öregedik ki, ugyanakkor kilencen kerülnek fel a serdülőktől. Ráadásul a tanulmányaikat Pécsett folytató kézisek közül is sikerülhet néhányat Komlóra csábítani, ami – az egyre jobb körülményekkel együtt – a szakmai munka színvonalát is emelheti.  Ezzel felmerül a lehetősége, hogy stabilan az országos 1. osztályban tudunk játszani – vetítette elő a közeljövőt Szappanos Gergely. Sőt, ha minden jól alakul, akkor az ifjúsági másodosztályban is tudunk indítani csapatot – tette hozzá.

A Sport36-Komló ifjúsági csapata a 2017/18-as szezont a 11. helyen zárta 4 győzelemmel 520-688-as gólmutatóval.

A házi góllövőlista: Nyers Tamás 94 gól  2. Kemény Levente 70  3. Kaáli Nagy Kende 56, 4. Gajdos Dániel 49, 5. Trischler 44, 6. Oberritter Roland  34, 7. Illés Levente 32, 8. Putnoki 32, 9. Balogh Patrik 29, 10. Takács Máté 25, 11. Finta Gyula 23, 12. Balog Patrik  14, 13. Kovacsevics István 8 14. Magyar Balázs 3, 15. Pataki Levente 3, 16. Mihályfi Bendegúz  2, 17. Beck Máté 1, 18. Vanyek Szabolcs 1 (kapus) Szilágyi Benjamin (kapus), Tullner Attila (kapus)

komloiujsag.hu