Letette az állampolgári esküt Srečko Jerković, a Sport36-Komló NB I-es kézilabdacsapatának balátlövője. Az ünnepélyes aktusra kedden került sor a komlói városháza nagytermében.

A horvát származású átlövő Polics József polgármester és Tomán Veronika anyakönyvvezető előtt tette le a magyar állampolgársági esküt. Az ünnepélyes alkalomra a kiváló játékost elkísérte Szigeti Szabolcs, a kézilabdacsapatot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője.

Jerković harmadik szezonját fejezte be Komlón, egyik legfontosabb láncszeme csapatunknak. Kék-fehér színekben, bajnoki mérkőzésen eddig 93 alkalommal lépett pályára, és 425 gólnál tart. Az állampolgárság megszerzésével akár a magyar válogatott kapuja is megnyílhat a rendkívül gólérzékeny játékos előtt.

Srečko a hivatalos aktust követően köszönetét fejezte ki azoknak, akik támogatták, segítették céljai elérésében. A kézilabdára térve, azt szeretné, hogy még az ideinél is jobban menjen a Komlónak.

Polics József, aki horvát anyanyelvűként is folyamatosan figyelemmel kísérte Jerković és társai beilleszkedését Komlón, az alkalom ünnepélyességéről beszélt: „Ez egy különleges állampolgársági eskü volt, hiszen eddig általában a Nagy-Magyarország területén élők állampolgári eskütételén működtem közre, most pedig egy, az anyanyelvemen beszélő, ráadásul egy kézilabdában meghatározó játékos esküjét fogadhattam, ami számomra érzelmileg is egyedülálló ünnepnek számít.”

Szigeti Szabolcs diplomáciai sikerként könyvelte el a honosítást, mint megjegyezte: "Azt a munkát, teljesítményt ismertük el az állampolgárságával, amit Komlón a három év alatt elvégzett, s az sem titok – tette hozzá -, hogy a magyar válogatott is számíthat Jerković Srečkora a jövőben. Külön öröm számunkra, hogy Srečko úgy ítélte meg, ez a város lesz az új otthona minimum a következő két évben.”

Az állampolgári eskü alkalmával Szigeti Szabolcs bejelentette, hogy Jerkovič 2020. június 30-ig hosszabbította meg szerződését Komlón.

Jerković korábbi klubjai: a Jerkovac (2002-2008)/ a Metković 1963 (2008-2011)/ a Split (2011-2013)/ az Umag (2013-2014)/ a Split (2014) és a Poreč (2015) voltak.

komloiujsag.hu