27-25-ös, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott kézilabdacsapatunk a Ligakupa döntőjének 2. mérkőzésén. Kilvinger Bálint együttese 55-50-es összesítéssel szerezte meg a kupát a Dabas elől. Fotó: Péter Szabó Zoltán

 Háromgólos előnnyel lépett pénteken este pályára kézilabdacsapatunk Dabason, a Ligakupa döntőjének második mérkőzésén.

Alig változott a kék-fehérek kerete a keddi odavágóhoz viszonyítva – egyedül Szögi maradt ki a csapatból, és az is eldőlt, hogy Igor Marković nem tudja vállalni a játékot a második számú kupasorozat fináléjában.

foto:@romand1899

Bár Jerković lőtte a találkozó első gólját, hamar átvette a vezetést a Dabas. Szöllősi Olivér az 5. perc elején 2-1-re módosította az állást, ám mint kiderült, ez a mozzanat volt a döntő 2. mérkőzésén az első és az utolsó, hogy a hazaiak játszhattak előnyben.

A 8. perctől indult be a kék-fehérek gépezete igazán, 10 perc alatt 5 gólos előnyre tettünk szert, sőt a 25. percben már fél tucattal vezettünk. (6-12) A félidő végére Országhék visszajöttek 4 gólra, de összesítésben így is hét góllal jártunk előrébb a dabasiaknál.

Két gyors hazai góllal kezdődött a második játékrész, de sem ebben az időszakban, sem később nem tudták Pocsaiék izgalmassá tenni a mérkőzést. Nálunk ekkor különösen Wéber Tamásnak ment a góllövés, szélsőnk közel 10 perc alatt 5-ször vette be Hollóék kapuját.

Négy perccel a dudaszó előtt éppen Wéber szerezte 26. gólunkat, ami azt jelentette, hogy a Dabasnak 4 góllal kellett legyőznie együttesünket a kupagyőzelemhez. Ám nemhogy ez, hanem a sima győzelem sem jött össze a házigazdáknak. Bajnoki ötödik csapatunk 27-25-ös győzelme a Ligakupa-elsőséget is jelentette.

Ligakupa-döntő 2. mérkőzés:
DABAS KC – SPORT36-KOMLÓ 25-27 (9-13)
Dabas, OBO Aréna, 1200 néző Vezette: Bócz, Wiedemann

KOMLÓ: SELYMES – Gebhardt 1, Obradović 2, Sunajko 5, GRÜNFELDER 2, JERKOVIĆ 5, HOFFMANN 3. Cserék: Szabó M. (k), Balázs 1, WÉBER 5/1, Szkokán 1, Kovács M. 2, Katzirz, Marcsek. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Dabas legeredményesebb játékosai: Pocsai 5, Halász 4, Bíró 3, Tokuda 3.

Kiállítások: 8perc illetve 6perc    Hétméteresek: 4/4 illetve 1/1

Kilvinger Bálint: „A győzelem tükrözi az egész évet, mindenki tette a dolgát. A kupagyőzelmet Iván Zoltán gyúrónk mielőbbi felépüléséhez ajánlom.”

Tomori Győző: "Gratulálok az ellenfélnek a kupagyőzelemhez. A két mérkőzés alapján abszolút megérdemelten hódították el a Ligakupát.”

komloiujsag.hu