Volt több, volt kevesebb is a különbség, végül három góllal győzött a Komló a Dabas ellen a Ligakupa-döntő első mérkőzésén.

Ligakupa-döntő 1. mérkőzés:
SPORT36-KOMLÓ-DABAS KC 28-25 (16-13)
Komló, Városi Sportközpont 700 néző V: Bacs, Bóna.
KOMLÓ: SELYMES – Gebhardt 4, Obradović 4, SUNAJKO 5,  GRÜNFELDER, Jerkovic 3, HOFFMANN 5, Csere: Szabó M. (kapusok),  Katzirz, Kovács M., Marcsek 1, Balázs S.1, Szkokán 2/2, Szögi, Wéber 3/2. Edző: Kilvinger Bálint.
DABAS: HOLLÓ (kapusok) – Perisić 2, ORSZÁGH 4, Korsós, Szöllősi, Halász 3, KEKEZOVITY 3, Csere: Duleba (k), Dr.Bíró. 3, Kiss, Lepsényi, 3, Pocsai 3/3, Priczel 2, TOKUDA 3, Ács, Zakics 1. Edző: Tomori Győző.
Kiállítások: 10, ill. 14p  Hétméteresek: 8/4, ill. 3/3.

Lassan melegedtek bele a – bajnokságban szinte teljesen kifacsart – csapatok a mérkőzésbe. Többnyire a Komlónál volt az előny, ami jóval nagyobb is lehetett volna, ha nem marad ki az első félidőben valamennyi hetesünk. A háromgólos félidei vezetésünk leginkább a befutásokból sziporkázó Hoffmannak, a többször eredményes Sunajkonak és a térfelünkről is hálóba találó Gebhardtnak, valamint a mezőny egyik legjobbjának, Selymesnek volt köszönhető. Néggyel is vezethettünk volna, ha nem ajándékozzuk el a labdát az utolsó pillanatokban Perisićnek, aki köszönte szépen, dabasi góllal zárta a félidőt.

A második 30 perc is inkább a kék-fehérek fölényét hozta. Voltak pillanatok, amikor már öt góllal is vezettünk, de a fáradtságból fakadó dekoncentráltság miatt – újabb kihagyott büntetők és ziccerek – ismét felzárkózott a Dabas. A meccs utolsó gólját ismét Szkokán Szabolcs szerezte, ezzel beállítva a háromgólos különbséget. A találkozó utolsó jelenete még tapsra ragadtatta a szurkolókat: Wéber Tamás – időn túli szabaddobásból – a kapufák találkozását találta el.

A Sport36-Komló nem nagy, de mégis megbecsülendő előnnyel várhatja a pénteki dabasi visszavágót, ahol nagyobb összpontosítással akár a kupagyőzelemre is van esélye.

LA mérkőzés alakulása: 5.p 4-2, 17.p 8-8, 26.p 14-10, 35.p 18-14, 39.p 22-17, 46.p 24-19 57.p 27-24

A szereplők mondták:

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A szombati mérkőzés egy kicsit közel volt. Nehéz lesz a második meccs is, főként azért, mert látszik a fáradtság rajtunk is. A mai meccsen is látszott, hogy a Dabas szívós ellenfél. Egyetértek Tomori Győzővel, ha kicsit frissebbek vagyunk a végén, akkor ez a három gól lehetett volna több is, ugyanakkor könnyen kevesebb is. Örülök annak, hogy győzni tudtunk, ami még bennünk van, azt megpróbáljuk kiadni magunkból pénteken. Az dönt majd ott, hogy ki tud a végén jobban koncentrálni, kevesebb hibával játszani.”

Grünfelder Péter, a Sport36-Komló játékosa:„Mindkét csapatnak gratulálnék, mert szívüket-lelküket kitették a játékosaik a pályára. Azt gondolom, hogy a küzdeni tudásban nem volt probléma, viszont nagyon sok hibát vétett mindkét csapat. A különbség lehetett volna több is, kevesebb is. Nagyon kemény mérkőzés vár ránk pénteken, mindenki a maximumot fogja kihozni magából, ezt megígérhetem.”

Tomori Győző, a Dabas KC vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak az eredményhez. Ez a három gól lehetett volna 6-7 is, de akár mi is közel kerülhettünk volna a győzelemhez. Valóban két fáradt csapat benyomását keltettük a találkozón. Inkább a küzdelem dominált a pályán. Néha ész nélkül, fejetlenül kézilabdáztunk, sok technikai és taktikai hibát vétettünk. Tényleg egy bajnokság végi, hibákkal teletűzdelt mérkőzés volt. Bízom benne, hogy pénteki meccsig annyit tudunk javulni, hogy esetleg megfordítsuk a párharc kimenetelét.”

Szőllősi Olivér a Dabas KC játékosa: „Gratulálok a Komlónak, hazai pályán nehéz megverni őket. A pénteki meccsre megpróbálunk jól felkészülni, és hazai pályán, a hazai közönség előtt négygólos győzelmet aratni. A Komló összeszedettebb és fegyelmezettebb volt a mérkőzésen.”

komloiujsag.hu