A Budakalász együttesét fogadja a Sport36-Komló a bajnokság záró fordulójában. A forduló egyik legnagyobb érdeklődéssel találkozóján az ötödik hely megszerzése a tét.

Az előkelő 5. hely megszerzése reményében csap össze a Komló a Budakalásszal a bajnokság záró napján. Ha kizárólag a statisztikát vennénk alapul, akkor a vendég kék-sárgák felé billenne a mérleg nyelve, hiszen az NBI-ben lejátszott három eddigi mérkőzést Nagy Bencéék nyerték. Ősszel Budakalászon 30-28-as hazai győzelem született, míg a tavalyi sorozatban 22-27-re, 23-34-re nyert ellenünk riválisunk.

A szombati mérkőzésen sem lesz könnyebb dolgunk, a vendégek idegenben 4 győzelemnél és 2 döntetlennél járnak. Ezek közül is kiemelkedik a Szegedről elhozott 1 pontjuk. Bár tavaly, első szezonjukban a negyedik helyen zártak, vélhetően az 5. hely is kellő motivációt jelent Forgács Gyula csapatának.

Jó a hangulat Komlón. Minden idők egyik legsikeresebb szezonját tudhatjuk le az 5. hellyel. Ezt csak a Skaliczki-érában elért 4. helyezésünk „übereli”. Az elégedettségünket és harckészségünket fokozza, hogy együttesünk érdekelt a Ligakupa döntőjében, melynek két mérkőzésére a jövő héten kerül sor. A hosszúra nyúlt szezon, a jó szereplés sajnos áldozatokkal is jár – nem a legjobb összeállításban tudjuk fogadni a Budakalászt.

Biztosan ott lesz a többiek között viszont az egykori válogatott átlövő, Katzirz Dávid, aki megfelelő motivációnak érzi, hogy még egyszer sem győztük le a vendégeket. Jó erőkből álló, masszív, gólerős támadójátékot felvonultató csapatnak tarja a Budakalászt, ebből kifolyólag kemény, férfias, kiélezett meccset vár szombaton.

Az 5. hely megszerzéséhez mindkét gárdának a győzelemre kell törnie, hiszen döntetlennél az Egerben pályára lépő Csurgó – nevető harmadikként – orozhatná el a pozíciót, mely akár a nemzetközi porondot is jelentheti.

K&H Kézilabda Liga 26. forduló, május 5. 18 óra:

Sport36-Komló – CYEB Budakalász

Komló, Városi Sportközpont V: Felhő, Öcsi

komloiujsag.hu