Szinte alig ért véget a 2017/18-as pontvadászat, máris az új keretek kialakításán fáradoznak a klubok. Így van ez Komlón is. Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft ügyvezetője Srečko Jerković honosítása, és ezzel párhuzamosan szerződéshosszabbítása alkalmával jelentette be a komlói játékosállomány változásait.

Ahogy arról már korábban szó esett, Szögi Balázs visszavonul a kézilabdától, míg Joel Huesmann, az év közben érkezett német átlövő elhagyja a klubot. Utána az újonc Mezőkövesd érdeklődik.

Az érkezőkkel kapcsolatban az ügyvezető már konkrét nevekkel is szolgálhatott. A jobbátlövő posztra érkezik egy németországi kitérő után – a korábban Csurgón nevelkedő, majd Algyőn pallérozódó, 1995-ös születésű – Pál Ádám, aki két napig már Komlón ismerkedett a körülményekkel. A játékos 2 évre írt alá.

A 2018/19-es idénytől számít klubunk a 21 éves magyar Manojlovity Stefan játékára. A Szegeden nevelkedett irányító játékos Csurgón játszott, a tavalyi Magyar Kupa négyes döntőjében nyújtott teljesítménye győzte meg a szakvezetésünket leigazolásáról. A kontraktusa 2021-ig kötelezte el magát Komlóra.

A balátlövő posztra érkezik a 22 esztendős Ivan Matić, aki a Gorica színeiben szerzett nemzetközi tapasztalatot. A közel kétméteres, 100 kg feletti átlövő neve még ismeretlen a magyar kézilabdabarátok előtt, de sokat elmond, hogy ugyanaz a menedzsment ajánlotta Komlóra, aki Jerkovićot, Sanadot és Granićot is hozzánk irányította. Az elvárás a horvát utánpótlás-válogatottakat megjárt Ivannal szemben az, hogy támadásban és védekezésben is tehermentesítse Jerkovićot. Matić 2+1 éves szerződést kötött klubunkkal.

Ezzel eldőlt, hogy a Sport36-Komló keretében a 2018/19-es szezonban az ötfős kvótából mindössze négyet használunk el, Branislav Obradović, Igor Marković, Ante Granić és Ivan Matić számít külföldinek.

komloiujsag.hu