Egy félidőn keresztül a Balatonfüred fölé nőtt a Komló. A második félidő első felében viszont akadozott a támadójátékunk, ami végzetesnek bizonyult.

Nem indult számunkra jól a találkozó: két parádés Fazekas-védés és két Kasparek-gól után csak a 10. percben értük utol a vendégeket, amikor Marković szinte az alapvonalról talált be a vendégek kapujába. Nálunk – a sérüléssel bajlódó Jerković hiányában – Obradović és Sunajko Filip húzta a csapatot, utóbbi a 19. percben szerezte meg számunkra először a vezetést. (9-8) Ekkor mi domináltunk a pályán. Jól mutatja a Füred gondjait, hogy Gebhardt szépségdíjas gólját követően a kapuslegenda Fazekast le kellett cserélni.

Kétgólos félidei előnyünket – közvetlenül a szünet után – német átlövőnk, Joel Huesmann toldotta meg eggyel (13-10), ám ezt követően beindultak Topićék. A füredi beállós ellenállhatatlan játékával – no meg a támadójátékunkban elkövetett könnyelműségek miatt – öt góllal is elhúztak a vendégek. A 40. percben még egyszer esély nyílt a felzárkózásra. Marković zsinórban négyszer vette be a kiválóan védő Bősz Dániel kapuját, ám ezzel is csak három gólra tudtunk felzárkózni. (19-22) Az utolsó percek kiegyenlített játékot hoztak, de kettőnél már nem sikerült közelebb zárkózni a Balaton-parti csapathoz.

A nap jó híre ugyanakkor, hogy a találkozó előtt lebonyolított szurkolói véradáson 39-en adták vérüket a gyógyulni vágyóknak.

 

K&H Kézilabda Liga NB I. 24. forduló:
Sport36-Komló – Balatonfüredi KC 23:25 (12-10)
Komló, Városi Sportközpont 800 néző V: Nagy F. Túróczy J.

KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 5, Obradović 4, Grünfelder, Katzirz, HUESMANN 4, MARKOVIĆ 5/2. Csere: Selymes (k), SUNAJKO 3, Balázs S. 1, Kovács M., Wéber 1, Marcsek, Hoffmann. Edző: Kilvinger Bálint

Balatonfüred: Fazekas – HORNYÁK 6/3, KASPAREK 5, TOPIĆ 6, Semenov 3, Szita 2, Bóka 2, Csere: BŐSZ (k), Varsandán 1/1, KARVATSKI, Debreczeni, Kemény Edző: Csoknyai István

Kiállítások: 6p illetve 6p  Hétméteresek: 2/2 illetve 4/4.

 

A mérkőzés alakulása: 5.p 1-3, 10.p 3-4, 15.p 6-7, 19.p. 9-9, 31.p 13-10, 36.p 14-15, 49.p 16-21, 52.p 19-22, 55.p 21-25

 

A főszereplők mondták:

Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője: "Komlón nagyon nehéz mérkőzés vár mindenkire, így készültünk mi is. A Magyar Kupa bronzmeccsén mutatott játékunkat nem tudtuk megismételni, ami az idegi-, fizikai fáradtság miatt várható is volt. Nem tudtunk olyan szellemesen játszani, védekezésünk és támadójátékunk is messze elmaradt attól, amit szerettünk volna nyújtani. A hazaiak nagyon keményen, nagyon harcosan játszottak mind az első, mind a második félidőben. A második játékrészben rendeztük a sorokat, kicsit felkeményedett a védelmünk, ami kiváló kapusteljesítménnyel párosult, tudtunk könnyű gólokat is lőni, lerohanásból is eredményesek voltunk. Emellett feljavult a támadójátékunk Kasparekkel – távoli zónákból is gólokat tudtunk lőni. Amikor megfordítottuk a meccset, akkor érezhető volt, hogy meg tudjuk azt nyerni. A hazaiak mindent megpróbáltak, ránk jöttek, de azt kell mondjam, hogy a második félidei teljesítményünkkel megérdemeltük a győzelmet.”

Bősz Dániel, a Balatonfüred kapuvédője: „Le a kalappal a csapatunk előtt. Úgy gondolom az, hogy ilyen sorozat után, ilyen nehéz mérkőzésen, kicsit gyengébb kezdés után is fel tudtunk állni, nagyon szép eredmény. Csak az 59. percben éreztem, hogy megnyerhetjük ezt a mérkőzést.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Gratulálok a Balatonfürednek, kemény csatát vívtunk ma. A második félidő egy rossz periódusa nagyban meghatározta a mérkőzést. Négy gólról kellett folyamatosan visszakapaszkodnunk. Próbálkoztunk ugyan, de sok olyan hiba csúszott be a játékunkba, amit nem szabad elkövetni. Nem tudtuk a támadásainkat úgy építeni, ahogy szerettük volna, ráadásul a Füred védelme is idővel rendeződött. Hátul pedig könnyű, gyors gólokat kaptunk felállt védelem ellen. Sajnálom, mert az a mérkőzés szorosabban is alakulhatott volna a végén.  Mindent megtettünk, de kulcsszituációkban hibáztunk. Folytatjuk tovább a munkát.”

Marcsek Gábor, a Sport-36-Komló beállósa: "Lassan kezdek a sérülés után belelendülni a játékba. A mai találkozón egy kicsivel feszesebb védekezéssel tudtunk volna jobb eredményt elérni. Ugyanakkor elégedettek lehetünk egész éves teljesítményünkkel, jól összeállt a csapatunk, jó egységet alkotunk.”

komloiujsag.hu