Cegléden lép pályára kézilabdacsapatunk a bajnokság utolsó előtti fordulójában. Lenne miért visszavágni az alföldi együttesnek. Fotó: archív

Minden csapat életében van nap, amikor semmi nem sikerül. Ez a komlói gárda szempontjából a decemberi Cegléd elleni hazai találkozó volt. A "sárgák” akkor – nem kis meglepetést okozva – 15-23-ra nyertek Komlón.

Ennek emlékét szeretnék kitörölni egy ceglédi győzelemmel a kék-fehérek, ami jó alapot jelentene a szezon hátralévő – (a Budakalász elleni derbi és a Ligakupa-döntő) feladatai előtt.

Jó esetben ugyanis, akár az 5. helyre is befuthatnának Jerkovićék a bajnokság zárásakor, igaz ehhez a Csurgó botlása és a Budakalász elleni siker is kell.

A decemberi fiaskó után a renomé helyreállítása ugyancsak fontos – beállósunk, Marcsek Gábor szerint a feszes védekezés, a beálló elleni eredményes játék meghozhatja a sikert pénteken. Ami nagy erőt jelentene a 6., esetleg az 5. helyről döntő Budakalász elleni mérkőzésen.

A házigazdák vezetőedzője, Jakab László a Cegléd honlapján a következőket mondta a találkozóról: – A célunk az volt, hogy bennmaradjunk, ez meg is van. A Komló elleni meccs arról szól, hogy hogyan tudunk ott lenni fejben. A Komlónak már tényleg mindegy, hogy szerez-e pontot, nálunk. Remélem, minden játékosom úgy gondolja majd, hogy az utolsó hazai meccsünkön csak a győzelem elvárható, ráadásul többük most játszik majd utoljára Cegléden ceglédi színekben. Vannak nehézségeink, de meg kell mutatnunk, hogy ez a sikeres félév nem volt véletlen, remélem, egy jó eredménnyel tudjuk megörvendeztetni szurkolóinkat, akik remélhetőleg szép számban jönnek ki szurkolni a csapatnak.

K&H Kézilabda Liga NB I. 25. forduló, április 27. péntek 18:00
Ceglédi KK – Sport36-Komló
Cegléd, Gál József Sportcsarnok    V: Bócz, Wiedemann

komloiujsag.hu