Két nem egyformán motivált csapat találkozóján a Komló már a szünetben 10 góllal vezetett a tartalékosan felálló Cegléddel szemben. A kék-fehérek végül közönségszórakoztató játékkal – a fiataloknak is sok lehetőséget adva – nyerték a 4 közé jutásért folyó párharc első felvonását.   

 

A vendégek mestere, Jakab László a mérkőzés előtt honlapjukon fogalmazta meg a Cegléd célkitűzését: – Nekünk a bajnokság, a bennmaradás a legfontosabb, így ezek a mérkőzések arra lesznek jók, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, egy kis játékrutint és önbizalmat szerezzenek.

Ennek értelmében például a Cegléd légiósai, Perisić, Grbović, Radnić és Radović is kimaradt a keretből. Nálunk Jerković és Marković is a lelátóról nézte az összecsapást, Huesmann és Obradović viszont pályára lépett. Sőt, a két átlövő nagy kedvvel játszva – 8 góllal vette ki részét a góltermésből. Mellettük Balázs Sándor volt elemében, de dicsérhetők a szélsők is (Szkokán, Gebhardt, Hoffmann, Wéber), akik együtt összesen 15 góllal zárták a találkozót.

Liga Kupa, negyeddöntő 1. mérkőzés:

Sport36-Komló – Ceglédi KKSE 33-19 (17-7)

Komló, Városi Sportközpont 500 néző V: Felhő, Öcsi

KOMLÓ: SELYMES – Gebhardt 2, OBRADOVIĆ 3, HUESMANN 5, Grünfelder 1, BALÁZS 6, Wéber 3. Csere: Szabó Martin (k), HOFFMANN 5, Sunajko 3, SZKOKÁN 5, Marcsek, Gajdos, Kovács M. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Kiállítások: 6p illetve 8p (kizárva: Szabó Bence)   Hétméteresek: -/-  illetve 4/3

Kilvinger Bálint: „Fontos volt a jó védekezés, ebből indulva sok gólt tudtunk lőni.”

A párharc második mérkőzésére március 2-án, 17:30-tól Cegléden kerül sor. Kilvinger Bálint elmondta, hogy a Cegléd pénteken erősebb összeállításban lép pályára, de céljaink ugyanazok lesznek, mint az első találkozón. Szögi és Obradović nem tart a csapattal, a továbbjutást a csütörtökön pályára lépőkkel szeretnék kiharcolni.

komloiujsag.hu