Hatgólos győzelmet aratott kézilabdacsapatunk az Orosháza ellen. A főszereplők nyilatkozatai:

 

Bakó Botond, az Orosháza vezetőedzője: „Az első félidő első nyolc percében megoldottuk a feladatunkat, aztán érthetetlen módon megtorpantunk, elveszítettük a hitünket. Túl bátortalanok és bizonytalanok voltunk. Egyetlen mérkőzésen sem lehet így pályára lépni. Hiányoltam csapatomból a felszabadultságot, lendületességet, mozgékonyságot védekezésben és támadásban is az első félidőben. Taktikailag is nagyon sokat hibáztunk. A második játékrészben a nyitott védekezéssel fel tudtuk rázni magunkat, talán a védekezésformából adódóan dinamikusabbak lettünk, lendületet tudtunk szerezni. A 7-6 elleni játékot is jobban megoldottuk, mint az első félidőben, ebből tudtunk gólokat lőni, amivel följebb zárkóztunk. Viszont amikor szorosabbá tehettük volna a meccset, akkor rendre megremegtünk. Azt azonban tisztán kell látni, hogy a Komló egy jóval összeforrottabb csapat taktikailag is. A mi játékelképzeléseink még nincsenek azon a szinten, amilyennek lenniük kell. Ha sérültjeink felépülnek, nagyobb átütőerőnk lesz. Gratulálok a Komlónak!”

Németh László, az Orosháza játékosa: „Jó kezdés után nagyon rosszul folytattuk az első félidőt. Taktikai elképzeléseinkre választ talált a Komló, az erre az időszakra jellemző impotens támadójátékunk miatt alakult ki a nagy hátrány. Amikor pedig eljutottunk ziccerig, akkor ott volt a Komló kapusa, aki nagyon hatásosan védett. A félidőben egy kicsit megnyugodtunk, felráztuk magunkat, magasabb szintre kapcsoltunk a védekezés váltásával, amivel frissebbé váltunk.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A nagy különbség miatt mindenki azt gondolja, hogy könnyű mérkőzést játszottunk. A jó első félidő után az ellenfél is változtatott, mi pedig a nyitott védekezés ellen elkövettünk olyan hibákat, ami bizonytalanná tett bennünket. Eldobtunk egy-két „üreskapus” labdát, és amikor ez a bizonytalanság elkezdett beférkőzni a fejekbe, akkor nehezen tudtunk továbblépni. Ha az ilyen periódusokat ki tudnánk venni a játékból, akkor lehetne olyan könnyű meccseket játszani, amiről az elején beszéltünk. Kívülről könnyűnek tűnik az ilyen mérkőzés, de belülről egészen más.

Az első félidő jól sikerült, felmértük az Orosházát, támadásainkat is okosan tudtuk építeni. Nagyon jó volt a védekezésünk, ami kulcsfontosságú. Az is fontos volt, hogy mindenki ki tudta vennie a részét a játékból. Nem voltam nyugodt, mert lényegében a mérkőzést megelőző napon tudtunk úgy edzeni, hogy mindenki pályán volt.”

Kovács Márk, a Sport36-Komló juniorválogatott beállósa: „Bár rövid időnk volt, de jól fel tudtunk készülni az Orosházából, ezt mutatja az első félidei védekezésünk és kapusteljesítményünk. Ebből tudtam én is indulásgólokat szerezni. A második félidőben egy kicsit bennmaradtunk az öltözőben, bár a szünetben szó volt róla, hogy a hét gól ellenére nem szabad lefutottnak tekinteni a mérkőzést. Az Orosháza és mi is hibáztunk fontos szituációkban a második félidőben, de az első játékrészben már megalapoztuk győzelmünket.”

komloiujsag.hu